Uitstraling

Welke speler of trainer dan ook. Zij die vanuit de Hoofdklasse naar de Topklasse zijn gepromoveerd, hebben allen dezelfde ervaringen. Een beetje zoals een eredivisieclub die moet hebben in de Champions League. Foutjes worden genadeloos afgestraft. Leon Bot kan er ook over meepraten. Met Kozakken Boys kreeg hij twee keer op rij een pak slaag met 4-0.

Terwijl de topklasser uit Werkendam zo stoer was begonnen in ‘s lands hoogste amateurklasse. “We zijn het even kwijt. Bij Jodan Boys kregen we zaterdag pas vijf minuten voor tijd ons eerste serieuze kansje. Dan speel je dus een kansloze wedstrijd. Waar het aan lag? We straalden te weinig uit en waren op alle fronten niet honderd procent. Met en zonder bal. En dat moet je wel zijn. Vorig jaar hadden we soms wedstrijden waarbij je van tevoren al wist dat je ging winnen. Nu voelt het telkens als een finale, waarin alles moet kloppen.”

Bot verwacht niet dat Kozakken Boys een martelgang te wachten staat. Verre van zelfs. “Wij hebben genoeg kwaliteit om ons serieus te weren. Anders haal je bij IJsselmeervogels niet een volkomen terecht punt.” Degelijkheid is het sleutelwoord volgens de middenvelder. “Zaterdag krijgen we Genemuiden. Ook zo’n ploeg die verdedigend staat als een huis en voorin meedogenloos is. Persoonlijke foutjes, zoals tegen Jodan Boys, kunnen we ons dus niet permitteren. Gelukkig kunnen we op korte termijn weer beschikken over Toby Mulder. Dat is een geweldenaar, een zeer stabiele factor in de verdediging.”

Havar

Genemuiden komt waarschijnlijk nog te vroeg voor Mulder en wellicht ook voor Bot zelf. “Ik heb al een paar weken last van een bovenbeenblessure. Die komt voort uit overbelasting. Heb deze week apart getraind en word intensief behandeld. Ik hoop dat ik zaterdag haal.” Mogelijk is dan ook Arda Havar weer beschikbaar voor de Werkendammers. De spelbepaler zag een avontuur bij het Turkse Samsunspor met als doel een profcontract op een mislukking uitdraaien en heeft zich inmiddels verzoend met de leiding van Kozakken Boys. “Wij hoeven op voorhand voor geen enkele ploeg in deze Topklasse onder te doen. Dat gevoel moeten we echter ook uitstralen binnen de lijnen”, weet Bot.

Be Sociable, Share!