Uitkijken naar Hans Kraay jr

foto Geert van Erven

De reisafstand tussen Waalwijk en Hoek is al pittig, laat staan als je dat traject van 300 kilometer vier keer per week moet afleggen. Maar het kan nog erger dan de drie uur reistijd per keer die Jos van Nieuwstadt momenteel kwijt is. Vorig seizoen was hij tijdens wat uiteindelijk zijn laatste seizoen als profvoetballer bleek te zijn, liefst vijf uur per dag of meer onderweg van en naar Leeuwarden. “Dat onderschatte ik. In de praktijk viel het enorm tegen. Nu is het naar Hoek met twee ploeggenoten erbij redelijk te doen”, zegt de laatste aanwinst van FC Lienden, die de kilometers tussen zijn woonplaats en het Betuwedorp straks zodoende als een bezoekje aan de plaatselijke buurtsuper zal ervaren.

De aankondiging van zijn vertrek deed in Zeeuws Vlaanderen geen extra stof opwaaien. “Ze begrepen mijn beslissing wel, had ik de indruk.” De zaterdagtopklasser heeft momenteel ook andere kopzorgen. Met slechts dertien gescoorde doelpunten staat Hoek als laatste geparkeerd. Het gat met de veilige plek nummer twaalf bedraagt vijf punten, terwijl de Zeeuwen een wedstrijd meer hebben gespeeld. “De doelcijfers zeggen alles. Mogelijkheden krijgen we eigenlijk voldoende, maar ja. In dat opzicht ben ik ook blij met FC Lienden. Ik wil ook weleens lekker mee bovenin voetballen na al die jaren van degradatievoetbal. Bij Cambuur dacht ik vorig jaar een stap te maken, maar dat draaide uit op een fiasco. Ik was niet fit en die autoritten bevorderden het herstel nou niet echt.“

Afgezien van wat achillespeesklachten die voornamelijk hun oorsprong vinden in de constante wisseling van grasveld naar kunstgras, zegt Van Nieuwstadt (31, op de archieffoto namens Willem II in duel met Zlatan Ibrahimovic) fit te zijn. Een terugkeer naar de betaalde sector acht hij nagenoeg uitgesloten. “Ik hoorde dat RBC interesse had, maar ik vind dat de tijd gekomen is om naast het voetbal ook iets te gaan ondernemen richting mijn maatschappelijke carrière. Bij Lienden krijg ik die mogelijkheid. En niet te vergeten dus het sportieve plaatje. Met wat er al staat, aangevuld met de versterkingen, moet het mogelijk zijn mee te gaan doen om plaats bij de eerste vijf. Dat Hans Kraay de trainer is, maakt het verhaal compleet. Ik verheug me erop met hem te gaan werken.”

Be Sociable, Share!