UDI’19 mikt op de drie musketiers

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Als het aan Bas Gösgens ligt – en aan de beleidsbepalers bij UDI’19/Beter Bed – is het meer dan alleen maar een prikkelende gedachte. Wat? Het feit dat Udenaren als Randy Hofmeijer, Matthias van Zanten en Sam Wassenberg volgend seizoen in het rood, wit en blauw spelen. “Als het om geld gaat kunnen wij niet concurreren met  JVC Cuijk. Maar straks met hen op die platte kar door Uden, hun Uden, lijkt ons een zeer interessante én realistische uitdaging. In ieder geval een reden om serieus het gesprek aan te gaan.”

Hofmeijer is voor Gösgens de angel in het verhaal. Met de middenvelder van JVC is inmiddels gesproken. “Al jarenlang een vaste waarde in Cuijk. Gewoon een heel goeie amateurvoetballer, daar hoeven we niet over te discussiëren. Zonde dat zo’n jongen niet in Uden voetbalt. Hoewel zijn sportieve beweegredenen duidelijk waren. Toch sluimert er nu een omslagpunt. Wil hij daar doorgaan in de middenmoot van de Topklasse of kiest hij voor zijn cluppie? Want dat is UDI. Er kunnen in Uden mooie dingen gebeuren en daarin is de rol van Hofmeijer bepalend. Zijn eventuele komst zal een zuigende werking hebben. De hele club zal daar in meegaan. Dat weet ik zeker.”

Middelen

Gaat UDI dan voor een koerswijziging? “Ja en nee. Vergelijk het een beetje met Gemert. Net als die club wil ook UDI haar typische clubcultuur te allen tijde waarborgen. Wij willen alleen net wat verder gaan. Dat betekent geen gekke en/of onverantwoorde dingen doen en volop aandacht aan de jeugdopleiding schenken en blijven schenken. Bijvoorbeeld door kwaliteitsinjecties aan het kader. Die jeugd moet vooral de levensader van de vereniging blijven. Maar dat betekent niet dat je de intenties niet mag hebben om ooit een keer in de Topklasse te voetballen. Wat dus inhoudt kampioen worden in de Hoofdklasse. Uitspreken dat je ambities hebt, is leuk. Maar belangrijker is de daad bij het woord te voegen. De middelen? Daar wordt aan gewerkt. Wim van Cuijk, die een aangepast beleidsplan aan ’t schrijven is, stapt dadelijk uit de technische commissie en gaat zich volledig toeleggen op de sponsorcommissie. De uitgelezen persoon daarvoor. Recessie? Ja, maar wij willen vooral in uitdagingen denken en niet in problemen. Honderd kleintjes maken ook één grote, snap je? Wij appelleren vooral aan het hart voor en de band met UDI’19.”

Vlaggenschip

De mogelijke komst van de drie musketiers zou geen afbreuk doen aan de ijzeren vierregel (niet meer dan vier ‘buitenstaanders’ in de selectie). “We hebben afgesproken dat we volle bak gaan voor dit plan. Als straks mocht blijken dat het door wat voor redenen dan ook niet lukt, dan kunnen we in ieder geval zeggen dat we het geprobeerd hebben. Op dit moment hebben we nog niks, maar ik zie niet in waarom het niet zou lukken. Met het vlaggenschip structureel meedoen om de prijzen en daarnaast een florerende vereniging hebben, is toch een prachtig vooruitzicht?”, zegt Gösgens, die hoe dan ook behoefte heeft aan een nieuwe centrumspits, omdat Kevin van Veen in juni vertrekt. “De komende periode gaan we om tafel met de huidige selectiespelers. Nee, daarbij verwacht ik niet heel veel mutaties.”

RandyHofmeijerJVC

foto Robert Janzen

Be Sociable, Share!