Twijfelgeval

Hij is niet bepaald een ‘pieper’. Dus als het niet gaat, dan gaat het ook echt niet met Toon van Veen. “De lies is ingepakt, vrijdagavond gaan we testen. Lopen gaat redelijk, trappen en afzetten zal moeten blijken”, aldus de 43-jarige doelman, die eigenlijk als keeperstrainer terugkeerde bij Dijkse Boys. Maar de behoefte om ervaring en uitstraling bleek dermate groot, dat toch een beroep op hem werd gedaan.

Afwachten dus of Van Veen zondag tegen Dongen onder de lat staat. De aanvankelijke eerste keus Roy Driessen is geschorst vanwege de rode kaart bij EHC, waar hij het doel van Dijkse Boys verdedigde omdat Van Veen toen niet eens normaal kon lopen. Een duel dat Dijkse Boys met 5-0 verloor. “Kansloos zou je zeggen, maar het tegendeel was waar. Tijdens de eerste helft in Hoensbroek speelden wij ons beste voetbal van dit seizoen. Maar als je jezelf niet beloond, tja. Vier keer kwamen we vrij voor de keeper. Echt dikke kansen. Nee, Kevin had er geen. Helaas, want hij had er beslist een paar van binnen geschoten”, beweert de vader van de spits.

Strijden

Als Toon van Veen het niet redt, zal Vincent Jansen het Helmondse doel verdedigen. Een nieuwe jongen zonder ervaring op een hoger niveau. Eentje uit de categorie waarvan Dijkse Boys er meerdere heeft. “We wisten vooraf dat het moeilijk zou worden. De stijgende lijn hebben we desondanks te pakken. Het is alleen jammer dat die jonge gasten tegenwoordig altijd een weerwoord hebben, terwijl ze in feite nog niet veel bereikt hebben. Eén van de redenen waarom ik weer op doel sta, is de coaching. Of beter, het gebrek daaraan. Als we meer zaken van elkaar accepteren en ook iets doen met de goedbedoelde adviezen, dan kan Dijkse Boys het misschien gaan redden. Minimaal dertig punten zul je sowieso nodig hebben. Blijven strijden en niet te snel de kopjes laten hangen. Zoals ik mezelf ook altijd staande heb gehouden, ja. En niet zoals zondag bij EHC na die snelle 2-0 na rust.”

foto Mike O Photography

Be Sociable, Share!