Tweede voetballeven

Als klassieke rechtsbuiten was Sjaron van Zon bij Baronie in het verleden een zekerheidje. Bij OJC Rosmalen is hij dat nadien op die positie nooit geweest.  De systeemswitch aldaar heeft zijn voetballeven echter een nieuwe impuls gegeven. Als nummer tien achter de spitsen heeft Van Zon zijn draai gevonden. Inmiddels ook als doelpuntenmaker.

“Ik ben altijd meer dan man van de assist geweest, maar bij Baronie was ik toch altijd wel goed voor een goaltje of tien per seizoen. Wij waren in die tijd zo dominant, speelden vaak op de helft van de tegenstander. Toen vond ik het prettig om als rechtsbuiten te spelen, was trouwens ook niet anders gewend. Je werd gezocht door de balvaste spits en de aanvallende middenvelders, dus stond je altijd met het gezicht naar het doel. Nee, bij OJC was dat veel minder het geval en dan word je wel heel afhankelijk van die ene verdwaalde bal die je krijgt.”

Maar nu is alles anders. Als voorste middenvelder is Van Zon een belangrijke pion in het positiespel dat OJC wil spelen. “Die rol blijkt me te liggen. Centraal kom je natuurlijk veel meer aan de bal en dat is sowieso al lekker. Ik heb het gevoel dat ik bepalender word.” Dat hij nu ook aan het scoren is gegaan, accentueert die woorden.  Juist in de duels waarin OJC dat heel erg nodig had. Er was immers geen studie noodzakelijk om vooraf te kunnen constateren dat de laatste twee wedstrijden tegen DESK en Dijkse Boys eigenlijk gewonnen moesten worden. OJC flikte het, al was de overwinning in Helmond zwaarbevochten en fortuinlijk.

Feestvarkentje

Vindt Van Zon, het feestvarkentje. Tegen DESK prikte hij zijn eerste seizoenstreffer binnen en bij Dijkse Boys was hij het die in de slotfase de 1-0 achterstand hoogstpersoonlijk omboog. “Soms zit het mee, soms zit het tegen. In de eerste helft raakte ik de paal. Dat schot verdiende een doelpunt te zijn. De 1-1 was een lucky. Van richting veranderd, waardoor de keeper op het verkeerde been stond. De winnende vlak daarna werd in tegenstelling tot wat wordt beweerd niet aangeraakt. Maar omdat het schot door een woud van benen in de hoek dwarrelde, kleefde ook aan deze goal het nodige geluk. Vonden wij niet erg, hoor. Bovendien, we hebben ook een serie duels gehad waarin het balletje net niet goed viel voor ons. Hier hadden we zodoende ook wel een keer recht op. Ik weet zeker dat wij met OJC in de terugronde na de winterstop meer punten gaan pakken dan de 17 die we nu hebben. Het zit goed in elkaar. Hebben geen uitschieters en vormen een hecht collectief.”

Be Sociable, Share!