Twee werelden

foto Thijs Meeuwsen

Per slot van rekening is het ene natuurlijk veel belangijker dan het andere, maar het gevoelsleven van Dennis Schouten bevindt zich momenteel echt in twee werelden. De aanvoerder van JVC Cuijk is deze week vader geworden van een dochter, verdere uitleg overbodig. “Daar word je niet vrolijk van”, schakelt hij razendsnel als de prestatiecurve van de topklasser wordt aangestipt.

Vier van de laatste vijf competitieduels gingen verloren. De aansluiting met de top van het klassement is daardoor zoek en tussendoor kondigde Jan van Deinsen ook nog eens zijn vertrek aan. Dat laatste heeft volgens Schouten helemaal niets met de dip te maken. “Doodzonde dat hij stopt, maar het is niet zo dat de wereld vergaat”, relativeert Schouten. Inmiddels heeft de spelersraad een aandeel gehad in de samenstelling van de profielschets van de nieuwe trainer en is het afwachten met welke kandidaten de leiding komt aandragen. “Wat wij zoeken? Een tweede Jan van Deinsen, ha ha.”

Ook de originele versie kan de ballen er niet zelf inschoppen. “Dat is de laatste tijd ons grootste probleem. Voorin tonen we te weinig stootkracht en doortastendheid. Kansen voldoende, maar als je niet scoort… En als je vervolgens ook te makkelijk goals gaat weggeven. Weet je, dit is zo’n periode die je als voetballer altijd wel een keer meemaakt. Beetje pech, ook met blessures, en ja, dan kan het op dit niveau snel gaan. Maar geloof me, het gaat goed komen.”

Koppies fris

De onderlinge samenhang en sfeer is volgens hem als voorheen, dus prima. “Verwijten vinden alleen plaats in de vuur van het spel, zoals het hoort. Ik bedoel, je mag elkaar gerust de waarheid zeggen. En daarna zand erover. Zondag ben ik na de wedstrijd even met de trainer gaan zitten. Besloten is dat we vrijdag met de groep een hapje gaan eten. De koppies fris maken. In de twee wedstrijden voor de winterstop mogen we in ieder geval niet meer verliezen, vind ik. Haaglandia thuis is typisch zo’n duel dat voor de ommekeer kan zorgen. Een ploeg die wil voetballen, die je enerzijds veel pijn kan doen, maar ook eentje die kansen weggeeft.”

Be Sociable, Share!