Tunesiër alweer weg bij Dongen

foto Jeffrey Oomens

foto Jeffrey Oomens

Niet het examen ten behoeve van de aanvraag tot een vaste verblijfsvergunning bleek het grootste obstakel voor Abdelkader Khachech, de Tunesische voetballer die een paar maanden geleden zomaar kwam aanwaaien bij Dongen. En nu voor tenminste een halfjaar ook alweer weg is bij de hoofdklasser. “In feite komt het daar wel op neer, ja”, reageert Ton Jansens op de conclusie dat trots de uiteindelijk allesomvattende bottleneck vormde.

Eind november toog Khachech, in Nederland verzeild geraakt vanwege zijn in Dongen woonachtige vriendin en kind, naar zijn geboorteland om aldaar de procedure op te starten voor een permanent verblijf in Nederland. “En dat zag er eigenlijk allemaal best positief uit. Ondanks die relatief geringe tijd dat Khachech hier geweest is, verstond hij het Nederlands al vrij redelijk en kon ook al wat spreken. Volgens mensen die er meer kennis van hebben dan ik, zou dat examen geen problemen moeten opleveren. Maar hij zag daar op het laatst toch vanaf. Zonder verder in details te willen treden, mag je concluderen dat hij zich niet afhankelijk wilde opstellen. Hij wil per se zijn eigen sores oplossen.”

Dat heeft de verdediger annex defensieve middenvelder ter plaatse inmiddels gedaan. Khachech tekende een contract bij een profclub in zijn vaderland tot medio 2013. Tot die tijd is hij verzekerd van een inkomen en kan hij zich nog beter voorbereiden op het examen. Want uiteindelijk wil Khachech naar verwachting herenigd worden met vrouw en kind. “Hij heeft me per mail gezegd te zijner tijd voor Dongen te kiezen, omdat hij het bij ons prima naar de zin had. Hij reageerde blij toen ik hem schreef dat dit gevoel geheel wederzijds is. Het is erg jammer dat het nu zo gelopen is. Ook voor de voetbalvereniging Dongen. Khachech heeft ons weer op het juiste spoor gebracht”, zegt de technisch manager van de hoofdklasser met een knipoog maar wel met een kern van waarheid. “Nou ja, sinds hij erbij kwam, gingen we ineens winnen. Is toch frappant. En hij is natuurlijk ook een uitstekende speler.”

Verlenging

Zonder Khachech, maar met Jeroen Nagel gaat Dongen straks het nieuwe jaar in. De van een beenbreuk herstelde spits hervatte donderdagavond de groepstraining. “Manuel de Ceuster? Het feit dat hij komende zomer naar Bavel zou gaan, ontkende hij. Althans, daar is volgens hem nog geen sprake van. Maar ik zal er niet raar van staan te kijken als Manuel aangeeft dat dit zijn laatste seizoen bij ons is. Hij heeft vanwege zijn maatschappelijke functie steeds meer moeite om aan de verplichtingen te voldoen die horen bij het voetbal op hoofdklassenniveau”, weet Jansens, die namens de club momenteel in onderhandeling is met coach Arie van der Zouwen aangaande contractverlenging. “Ons eerste gesprek wil ik als positief bestempelen. Wij willen verder met Arie en anderzijds ziet hij sportief voldoende perspectief om door te gaan. Voor het einde van het jaar is er duidelijkheid.”

Be Sociable, Share!