Trio blijft alvast intact

De kennis van nu wordt door FC Oss gebruikt als voortschrijdend inzicht. De insteek is om nooit meer tot die Topklasse veroordeeld te raken, maar je weet maar nooit. Daarom is vooralsnog het streven om over de hele lijn met eenjarige contracten te werken. “Voor beide partijen is dit de beste oplossing”, reageerde Dirk Heesen op zijn verlenging van twaalf maanden. Samen met assistent Klaas Wels en teammanager Theo van Cleef vormt Heesen straks bij de herintreding in de Jupiler League opnieuw het technisch trio van FC Oss.

“Opgelucht? Eerst en vooral omdat we kampioen zijn geworden. Het is altijd mijn ambitie geweest om in het betaald voetbal werkzaam te zijn en nu gaat dat gebeuren. Achteraf gezien is dat laatste jaar misschien wel heel erg goed geweest voor Dirk Heesen. Ik heb in meerdere opzichten heel veel geleerd. Vooral ook over zaken rondom het voetbal zelf. De praktijk is en blijft toch de beste leerschool. Als je in een bepaald proces zit, sta je daar niet zo bij stil, maar ik vind – nadat ik alles eens rustig heb geëvalueerd – dat we met zijn allen echt een heel knappe prestatie hebben neergezet. Nu komt de volgende fase. Handhaven en daarna uitgroeien tot een stabiele Jupiler League-club”, zegt Heesen.

Nu de samenstelling van de staf definitief is, werkt FC Oss verder aan de invulling van de diverse poten. Op commercieel gebied, wat betreft de werkvloer in de organisatie en inzake de spelersgroep. Vandaag (maandag) worden de huidige spelers ingelicht over het feit met wie Oss verder wil en met wie niet. Heesen gaat er niet vanuit dat de Osse selectie op 29 juni bij de start van de voorbereiding compleet zal zijn. “Kijk maar eens om je heen. Er wordt heftig bezuinigd door de clubs. Er zullen spelers genoeg beschikbaar komen, maar die gaan vermoedelijk wachten. Zo werkt dat mechanisme nu eenmaal. Volgens mij zijn we hier bij FC Oss nog nooit begonnen terwijl de selectie al rond was. Erik Quekel? Een interessante optie, maar dat kun je beter met Mischa bespreken.”

Algemeen directeur Mischa Rook, sinds het vertrek van Hans de Koning tevens verantwoordelijk voor technische zaken, heeft rondom de thuiswedstrijden van FC Oss gesproken met Quekel. “Maar informeel. We hebben hem geen aanbieding gedaan. Nog niet. Ik heb begrepen dat hij in gesprek is met een aantal clubs uit de Jupiler League. We weten dat Erik een Ossenaar is, we weten wat hij kan als spits. Hij woont om de hoek. Allemaal bekend. Net zoals het feit dat hij de afgelopen twee seizoenen vanwege blessures natuurlijk niet heel veel gespeeld heeft. Maar hij is een kandidaat, zeker.” Van NEC komt in het kader van het samenwerkingsverband met de Nijmeegse eredivisionist vrijwel zeker een aantal voetballers over. “Dat gaat in eerste instantie om jonge, talentvolle spelers. Daarnaast zijn we ook afhankelijk van wat Alex Pastoor, de nieuwe trainer, wil. Ons streven is tijdig rond te zijn met de samenstelling van de selectie, maar we hebben ook te maken met de praktijken in de voetballerij. Bovendien, twee jaar geleden waren we voor zover ik me kan herinneren voor het eerst klaar bij de start van de trainingen. En we weten hoe het vervolgens is afgelopen…”

Be Sociable, Share!