‘Trainer kan nu niet om mij heen’

foto Jeffrey Oomens

Meer dan een jaar zat Emiel Akkermans als reservedoelman op de bank van Dongen. Eerste keus Timen Beijes deed het goed en dan is er geen aanleiding om te veranderen. Na de blessure van Beijes en de prima back-up van Akkermans is de situatie veranderd. Althans, daar heeft het alle schijn van. “Ik bespeur volop tevredenheid en speel ook gewoon lekker. De keus is aan de trainer.”

Na omzwervingen bij Baronie en Achilles Veen belandde Akkermans (31) in de zomer van 2010 weer in zijn woonplaats Dongen. “Vanwege mijn werk werd trainen steeds lastiger en ik besloot daarom bij vrienden in Dongen 3 te gaan spelen. Door personele problemen ben ik echter al snel bij het tweede aangesloten en omdat ik in die periode een andere baan kreeg, was het trainen ineens geen probleem meer.” En zo keepte Akkermans zijn wedstrijdjes in Dongen 2 en bemande plichtsgetrouw de reservebank van de hoofdmacht.

“Ik wist dat ik het niveau aan kon, dat had ik in het verleden al laten zien. Toch kon ik in deze situatie niet anders dan geduldig zijn. Voor de trainers was er geen reden om Timen Beijes te vervangen. De smaak en het plezier had ik na Veen echter weer te pakken. Had de drang om weer op niveau te keepen. Dus het speelde zeker in mijn gedachten om voor volgend seizoen rond te kijken als er bij Dongen geen verandering zou optreden.”

Complimenten

Het ongelukje van Beijes tijdens de training heeft het verhaal in een ander perspectief geplaatst. Beijes is inmiddels hersteld en zat tegen Deurne op alweer op de bank. “Het is nu aan de trainer. Als hij anders beslist, zal ik me moeten schikken. Complimenten? Ja, en niet onlogisch, want het gaat ook goed. Met het team en met mij. Heb al een paar belangrijke ballen gepakt en voel me thuis in Dongen 1, heb het vertrouwen van mijn medespelers. Ik reken erop dat ik zondag speel tegen Blauw Geel’38. Weer een lastige klus. Het klinkt afgezaagd, maar de verschillen zijn erg klein. De momentjes zijn beslissend. Bij Dijkse Boys hadden we na een kwartier met 2-0 achter kunnen staan, ik stopte toen onder meer een strafschop. En uiteindelijk winnen we met 1-6. Nu wordt het tijd dat we thuis eens winnen. Dat is alweer een flinke tijd geleden.” Om precies te zijn op 2 oktober, 3-1 tegen OJC. De laatste keer dat Beijes onder de Dongense lat stond….

foto Jeffrey Oomens

Be Sociable, Share!