Totaalplaatje

Er zijn momenten in het leven dat mensen op een T-splitsing stuiten. Rechtdoor is lastig, hoewel het doel loodrecht vooruit aan de horizon lonkt. Dus wordt het links of rechts. Als hongerige neo-prof koos Niek Ripson, afkomstig uit de stal van NAC, in 2005 voor TOP Oss. De gedrevenheid spatte er vanaf bij de Bredanaar. Hij wilde slagen in het betaalde voetbal. Per se. Via FC Emmen leek hij de begeerde stap omhoog te gaan maken. In Drenthe liep het echter niet volgens plan. Dat de (denkbeeldige) afslag naar links een doodlopende weg was, gaat te ver. Maar gesterkt door een rugzak aan ervaring en anticiperend op veranderingen in zijn persoonlijke situatie is vader Ripson eind 2010 toch maar naar rechts gegaan. “FC Lienden wil naar de top van de Topklasse en maatschappelijk leg ik nu een basis voor later.” Over hoe ambitie en realisme wel degelijk prima samen blijken te kunnen gaan.

Na Emmen startte Niek Ripson (26, foto Aart-Jan van Ingen FC Lienden) dit seizoen op amateurbasis bij RBC Roosendaal. Sportief liep het lekker, maar de gesprekken over de financiële kant van het verhaal hielden daarmee geen gelijke tred. En toen was daar Hans Kraay junior. Die kon met zijn FC Lienden wel een speler gebruiken, die van achteruit voor wat meer voetballende impulsen kon zorgen. “De puzzelstukjes vielen toen wat mij betreft precies in elkaar. Bij RBC had ik vanwege de trainingsintensiteit te weinig tijd om serieus iets naast het voetbal op te pakken met het oog op mijn maatschappelijke carrière. Door de huidige constructie sla ik meerdere vliegen in één klap. Per 1 maart start ik als personal trainer op het gebied van sportspecifieke issues bij Excellent Fit & Design, hier in Breda. Nu heb ik de tijd om de benodigde aanvullende certificaten te behalen, want bij Lienden trainen we drie keer per week in de avonduren”, geeft Ripson een blik in de keuken van zijn nieuwe leven.

Met carpool- en ploeggenoot John van Loenhout tuft Ripson momenteel dus een aantal keer per week naar de Betuwe. En wat Ripson zelf betreft zal hij die reis straks kunnen dromen, want met de leiding van Lienden heeft hij inmiddels een mondeling akkoord over volgend seizoen. “Nekpijn? Ha, ik begrijp wat je bedoelt. Dat is een misverstand dat ik bij deze even uit de wereld wil helpen. Wij hebben na de winterstop tegen Oss, Argon en Treffers gevoetbald en ik kan niet zeggen dat wij minder waren. Dat verhaal over de lange ballen die Van Loenhout aan de lopende band zou versturen en dat het bij Lienden alleen maar op vechtvoetbal aankomt, is een fabeltje. Of in ieder geval achterhaald. Deze club spreekt ambities uit en niet alleen in woorden. Let maar op.” Die gedrevenheid is er nog steeds. Het pad naar het doel heeft echter een andere route gekregen.

Voor meer informatie omtrent personal coaching en meer klik www.excellentfitendesign.nl

Be Sociable, Share!