‘Totaal belachelijk’

foto Robert Janzen

Zoals Jan van Deinsen het uitlegt was het inderdaad een storm in een glas water. Toch heeft de tuchtcommissie van de KNVB de trainer/coach van JVC Cuijk een schorsing van drie duels opgelegd. “Volgens mij ben ik één van de rustigste trainers van het westelijk halfrond. De keeper van Volendam krijgt twee wedstrijden voor een kopstoot en ik drie voor dit. Totaal belachelijk.”

Van Deinsen werd woensdagavond in de slotfase van het bekerduel tussen JVC en Heracles door scheidsrechter Janssen naar de tribune verwezen. De arbiter deed dit op advies van zijn assistent langs de lijn. “Wat er gebeurde? Het stond 0-1, dus wij zaten nog volop in de wedstrijd met alle hectiek die daarbij hoort. Die grensrechter vlagde voor buitenspel, echt volledig ten onrechte. Geen verschil van centimeters, echt dik twee meter. Dus ik verlaat mijn no-fly zone, loop naar de man toe en leg mijn linkerhand op zijn schouder en maak met mijn rechterarm een wijsbeweging. Hij draait zich vervolgens om en raakt mij. Dat zou dan mijn bodycheck zijn geweest.”

Inlevingsvermogen

De coach heeft de straf inmiddels geaccepteerd. “Je kunt in beroep gaan, maar volgens mij leg je het toch altijd af. Ze doen maar wat bij die bond. In de strafmaten zit geen enkele logica. Zelden zie ik nog arbitrage vanuit een natuurlijke houding. Tegenwoordig gaat het alleen nog maar om puntjes scoren. Puur op basis van regeltjes en richtlijnen. Zonder gevoel voor het spel en inlevingsvermogen. Als er een beslissing genomen wordt die kant noch wal raakt, een aantoonbaar grove fout, mag je daar toch wel een keertje iets van zeggen? Een bodycheck. Niet te geloven. Ik ben uit mijn vakje geweest, dat klopt.”

Assistent Dinand van Haaren zal de komende drie duels de honneurs op de Cuijkse bank waarnemen. “Dat lossen we wel op. Dinand heeft vorig seizoen de bekercompetitie gecoacht en dat prima gedaan. En ik red me ook wel, hoor. Er zijn dingen in het leven waar je jezelf echt druk over kunt maken, deze week nog in mijn privésituatie. Daar kan ik wel wakker van liggen.”

Be Sociable, Share!