‘Tot hier en niet verder’

Klaas Wels geeft het onomwonden toe. In de twee weken voorafgaand aan ‘Argon’ liep hij redelijk gespannen rond. Met een reden, vergelijkbaar met veel meer personen binnen FC Oss. “Er ligt een contract klaar voor 24 uur per week. Dat alleen geldt bij promotie”, zegt de assistent van hoofdcoach Dirk Heesen, die sinds oktober in het reguliere leven als werkzoekende geregistreerd staat. Na de 2-2 tegen Argon en het missen van de tweede kans op ‘zekerheid’, is de knop inmiddels om. “FC Oss is het beste team van deze Topklasse en dat zullen we bij Achilles’29 laten zien.”

Volgens Wels geen psychologie van de koude grond, maar een constatering die gebaseerd is op feiten en zonder voorbij te gaan aan het gegeven dat Achilles’29 een stabiele ploeg is gebleken. “Uiteraard hebben Dirk en ik besproken hoe we met die teleurstelling van zondag moesten omgaan. We hebben de cijfers er nog eens bij gepakt en die liegen niet. Eén wedstrijd verloren van de 27. Punt. En als we niet konden winnen, dan speelden we minimaal gelijk. Op basis van onze teamgedachte, spelend vanuit een gedegen organisatie. Toen de spelers dinsdag voor de training in de kleedkamer bijeen zaten, heb ik hen goed geobserveerd. En zij bleken tot dezelfde conclusie te zijn gekomen. Ze straalden uit dat FC Oss dit seizoen uiteindelijk het sterkst is. Niks geen beeld van een stel aangeslagen honden. FC Oss gaat de laatste wedstrijd niet voor niets in met drie punten voorsprong en die marge gaan wij niet meer weggeven. Inderdaad, tot hier en niet verder. Over die eventuele herkansing willen we helemaal niet nadenken.”

Een gunstig resultaat in Groesbeek zal vanaf volgende week voor de zo gewenste duidelijkheid zorgen. Er kunnen dan spijkers met koppen geslagen worden. Wels weet al waar hij dan aan toe is. “Met het opstarten van een eigen bedrijfje in de administratieve dienstverlening ga ik voor een verdere invulling van mijn inkomen zorgen. Voetbal is en zal belangrijk blijven. De samenwerking met Dirk Heesen verloopt prima. Karakterologisch verschillen wij niet veel van elkaar. We zijn beiden nogal druk, zeg maar. Waar Dirk een echte veldtrainer is, vul ik hem aan in het randgebeuren eromheen. Ik ben meer de organisator.” Met voetbalfeeling als ex-speler van Schijndel en Blauw Geel’38 en tussendoor een jaartje FC Den Bosch 2 en het diploma TC1. “Dirk is de baas, maar niet star. We verschillen nogal eens van mening, maar uiteindelijk komen we er altijd wel uit.” In voor- en tegenspoed.

Be Sociable, Share!