TOP-weekend Oss

Als een dief in de nacht sloop FC Oss met drie punten op zak weg uit Amsterdam-West. “In het dagelijkse leven ga je voor zo’n daad vijf jaar de cel in”, gaf Dirk Heesen de verhoudingen weer in het duel bij AFC. Waarin FC Oss eigenlijk geen moment zichzelf was, maar na het laatste fluitsignaal toch als winnaar (0-1) van het kunstgras stapte. Jean Black kroonde zich in de slotfase tot matchwinner nadat hij had geprofiteerd van een communicatiefout in de defensie van de thuisclub.

“Het leek wel of we verstijfd waren van de spanning. Jurgen Wevers haalde een voldoende en verder misschien nog een enkeling, maar de rest…” Niettemin werd het uiteindelijk een topweekend voor FC Oss. De zondagse concurrentie liet (opnieuw) punten liggen en ook op zaterdag waren de ontwikkelingen in die andere Topklasse bijzonder gunstig voor de Ossenaren. Zowel Spakenburg als Rijnsburgse Boys maakten misstappen. IJsselmeervolgels niet en juist die club gaf al aan zeker niet naar de Jupiler League te willen promoveren. Indien de Vogels de titel pakken, hoeft Oss ‘alleen maar’ afdelingskampioen te worden om weer terug te keren.

“Het is duidelijk dat we dit niet meer mogen weggeven. Zaak is nu zo snel mogelijk die titel binnen te halen, dan is er wat dat betreft in ieder geval duidelijkheid”, refereerde Heesen aan de anderzijds personele onzekerheid binnen de Osse groep aangaande volgend seizoen – bijvoorbeeld ook wat de coach zelf betreft – en dus dat zaterdag-issue. “We hebben met de spelers afgesproken dat we ongeacht wat er individueel gaat gebeuren, ten koste van alles dat kampioenschap willen pakken. Meer kunnen we voorlopig niet doen.”

Be Sociable, Share!