Toeval of niet?

foto VVV.nl

Job Buskens stond na negen jaar jeugdopleiding bij VVV Venlo op een kruispunt. Nog een jaar investeren en hopen op een plaatsje in de A-selectie of kiezen voor zijn studie en bij de amateurs gaan voetballen? Gezien de ontwikkelingen in Venlo achtte Buskens het raadzaam voor plan B te gaan. Een belletje van vader Buskens richting Baronie bracht de bal aan het rollen. Vanaf volgend seizoen is Breda het woon-, werk- en sportterrein van de 20-jarige verdediger. Min of meer per toeval heeft Baronie er zodoende een ogenschijnlijk bruikbare  voetballer bij gekregen.

“Ik ben een rechter centrale verdediger, maar kan eigenlijk op alle posities achterin uit de voeten. Met links kan ik ook het nodige. Weet je, bij VVV is het steeds moeilijker om door te stromen. De club haalt de laatste jaren steeds vaker jonge spelers uit Portugal en Afrika. Of ik de potentie wel had? Dat zal ik nooit weten, want die kans is er niet geweest. Als de leiding van VVV had aangegeven me die te willen bieden, had ik mijn studieplannen wellicht opgeschort. Of was ik aan een thuisstudie begonnen. Als je negen jaar in een omgeving hebt doorgebracht waar alles op het voetbal gericht is, droom je natuurlijk van het hoogste”, zegt de Venlonaar, die maandagavond trouwens de hele wedstrijd op de bank zat bij Jong Roda JC tegen Jong VVV. “Spelers van de A-selectie krijgen voorrang. Meestal sta ik in de basis. Nee, ik ga er niet vanuit dat ik reserve stond vanwege mijn vertrek.”

Ooit nam Buskens deel aan een jeugdtoernooi bij Baronie en dat was voor hem het enige referentiekader. “Ik kende de naam uiteraard. Baronie is een begrip in het amateurvoetbal. Binnenkort ga ik een wedstrijd van Baronie bekijken. Ben benieuwd. We hebben een overeenkomst voor één jaar afgesloten. Ja, mijn wereldje gaat zeker veranderen. Met mijn vriendin ga ik voor het eerst op mezelf wonen.”  In Breda, daar waar ooit de wieg stond van moeder Buskens. Zou het dan toch niet helemaal toevallig zijn?

 

Be Sociable, Share!