Toekomstmuziek

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

“Tegen Feyenoord? Wow, dat zou super zijn. In De Kuip! Dan slaap ik de dagen voor de wedstrijd niet. Is mijn club, hè”, reageert Dennis Dekkers hoorbaar verlekkerd op het voorzetje dat gegeven wordt naar aanleiding van de plaatsing van OJC Rosmalen voor de eerste ronde van de KNVB-beker. Om vervolgens snel weer op aarde te landen. “Laten we eerst die ronde 1 maar eens overleven.”

Daarin ontmoet OJC in augustus een andere amateurclub. Ja, ja, het gaat lekker, daar in Rosmalen. Het vaandelteam van Dekkers is met 33 punten en plaats zes al lang en breed ontdaan van eventuele kopzorgen in de Hoofdklasse C. Gevrijwaard van negatieve druk ligt mogelijk de vijfde plek  in de eindrangschikking zelfs nog in het verschiet. “In deze afdeling zitten ook een paar zwakkere broeders, zijn de onderlinge verschillen groter. Dat was een voordeel dit jaar. In B lijkt het elk jaar extremer te worden. Daar heb je tegenwoordig een punt of 36 nodig om veilig te zijn. Gelukkig zijn dat niet nu niet onze problemen.”

Inderdaad, zwart-wit gesteld zou je kunnen zeggen dat de enige problemen die OJC in deze dagen heeft onder de noemer luxe vallen. De laatste weken was Dekkers met het oog op WSC en het drukke programma – inclusief beker 9 wedstrijden binnen 28 dagen – in de gelegenheid om te rouleren. “We hebben 18 hoofdklassenwaardige spelers tot onze beschikking die allemaal inzetbaar zijn. Dus waarom niet? Het geeft een goed gevoel als je mannen als Joost de Laat en Koen Bollen naast je op de bank hebt zitten. Als je die inbrengt word je er niet bepaald zwakker op. Nee, we hebben de derde periode zeker niet laten lopen. Dat het duel met WSC de hoogste prioriteit had, is een ander verhaal.”

18 mei

Een wedstrijd die dinsdagavond hoogstens ‘n helft een echte wedstrijd was. “WSC bleef aanvankelijk aardig bij, maar op een gegeven moment konden ze het niet meer belopen. En uiteindelijk was 4-1 een magere afspiegeling van de kansenverhouding. Die druk is er nu door de plaatsing vanaf bij ons. Iedereen verwacht dat je wint van een tweedeklasser, maar je moet het altijd nog wel even doen. Dat geldt dadelijk ook voor TEC, de tegenstander in de halve finale.” Wanneer OJC er in slaagt de tweedeklasser uit Tiel te verslaan, wacht op 18 mei de finale op het sportpark van Kozakken Boys. Tegen ASWH, Halsteren of Hoek.

“Dat zou een mooie afsluiting zijn van een prima seizoen. We mogen tevreden zijn, ook als club in het algemeen. Het tweede elftal is kampioen geworden in de reserve-hoofdklasse. De doorstroming van onderuit wordt structureel. Het uitvloeisel van een gedegen beleid. Alleen maar met eigen jongens op Hoofdklasse niveau acteren is misschien te hoog gegrepen, maar spelers van buitenaf dienen absoluut een meerwaarde te hebben.” In dat kader is het de verwachting dat OJC voor 15 juni ter vervanging van de spelers die vertrekken zeker één en misschien twee nieuwe krachten aan de eerste selectie toevoegt. “We zoeken een reservekeeper achter Bart Tinus, die direct inzetbaar is en mogelijk een aanvallend ingestelde speler. Daarover zitten we deze week samen met de technische commissie.”

Klik hier voor meer foto’s van OJC Rosmalen tegen WSC Waalwijk.

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Be Sociable, Share!