Timmers (ASWH) nieuwe coach Dongen

Ron TimmersRon Timmers wordt de opvolger van Arie van der Zouwen bij Dongen. De 49-jarige trainer is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van zaterdaghoofdklasser ASWH. Hij was behalve drie seizoenen bij Nieuwerkerk tot nu toe hoofdzakelijk in het zaterdagvoetbal actief. “Ron en Johan Gabriels waren de laatste twee overgebleven kandidaten. De ervaring heeft de doorslag gegeven.”

Aldus technisch manager Ton Jansens, die na carnaval de gesprekkenronde met de spelersgroep zal opstarten. “Behalve dan met de jonkies Robert Mutzers en Daan Poelmans, want daar is reeds mee gesproken. Zij spelen in principe ook volgend seizoen bij ons.” Jansens is inmiddels ook rond met de nieuwe assistent-trainer en de onderhandelingen met de beoogde man voor het tweede elftal zijn in een vergevorderd stadium. “Eind volgende week verwacht ik de namen van die twee naar buiten te kunnen brengen. Nee, hun komst staat volkomen los van de aanstelling van de hoofdtrainer. Timmers heeft zelf bij ons gesolliciteerd, zoals alle kandidaten overigens.”

Interview met Timmers, dd 10-2-13

‘Het was of niks, of een compleet nieuwe uitdaging’

Het deed hem pijn, die beslissing van de leiding van ASWH om na dit seizoen te stoppen met de samenwerking. “Een besluit op niet-sportieve gronden”, verzekert Ron Timmers. “Had vooral een politieke lading, maar daarover doe ik nu geen uitlatingen. Ik zal er alles aan doen om dat kampioenschap met ASWH binnen te halen. Die opdracht heb ik mezelf gegeven”, mikt de Zwijndrechter op een afscheid door de voordeur.

“Ik overwoog in januari om er een jaartje tussenuit te gaan, want na ASWH is alles hier in de regio Rotterdam/Dordt  toch net wat minder. Of er zou iets compleet anders op mijn pad moeten komen. In een omgeving met een frisse herstart als voedingsbodem. En dat biedt Dongen absoluut, ja. Klopt, ik kom dadelijk in een compleet andere wereld terecht, zonder torenhoge verwachtingen. Maar dat maakt de uitdaging eigenlijk des te interessanter.”

Wat overeind blijft is zijn benadering van het spelletje. “Overal waar ik heb gewerkt stond het maken van voetbalplezier voorop. Spelers moeten de bal willen hebben, zeg maar. Behalve in dat ene bekerduel met ASWH voor aanvang van dit seizoen heb ik Dongen niet zien voetballen. Ik heb langs diverse kanten echter de bevestiging gekregen dat Dongen een voetballende ploeg is. En dat is alvast een zeer positief uitgangspunt.”

Inspirerend

Dat Timmers, die als speler actief was voor Sparta, DS’79 en SVW Gorinchem en inmiddels twintig jaar ervaring als voetbaltrainer in de rugzak heeft, nu geen 500 meter meer van het sportpark woont inclusief affiniteit zoals hij die had en nog heeft met ASWH, ach, het zij zo. “Ik stap volledig blanco in een nieuw avontuur en heb het gevoel dat dit voor mij inspirerend gaat werken. Dongen is geen club die bij voorbaat spelers haalt. Juist eerst en vooral kijkt wat de eigen keuken te bieden heeft. Een filosofie zoals ik die in het verleden ook bij Nieuwerkerk heb meegemaakt. Tijdens de gesprekken die ik voerde met de mensen van Dongen voelde ik een klik ontstaan. En dat zal wederzijds zijn geweest.”

 

 

Be Sociable, Share!