‘Timmeren en spijkeren’

foto Thijs Meeuwsen

Na een verklaarbare gewenningsperiode zegt Wesley Meeuwsen zich nu als persoon helemaal op zijn gemak te voelen bij Blauw Geel’38. In voetballend opzicht kan en moet het nog wel beter volgens de gewezen spits van JVC Cuijk. “Het gaat steeds vooruit, dat wel. Maar de automatismen hebben nog wat tijd nodig. Er valt nog het een en ander te timmeren en te spijkeren.”

Zowel coach Francois Gesthuizen als Meeuwsen is voorstander van een ‘ouderwetse’ veldbezetting. Dat wil zeggen: vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. “Maar als je niet over echte flankaanvallers beschikt is het gezien de samenstelling van de selectie logischer om met twee spitsen te spelen. Dat is een feit.” Zoals Blauw Geel afgelopen seizoen op een gegeven moment trouwens ook omturnde van 4-3-3 naar 4-4-2. En niet zonder succes.

In ieder geval voor Meeuwsen blijft het een flinke omschakeling. “Ik ben geen voetballer die in de diepte aangespeeld moet worden. Heb de bal het liefst in de voet. Tot nu toe lag daar een beetje het probleem. Te vaak kom ik de bal dan vragen door in te zakken. Daardoor wordt de afstand naar het doel te groot.” In dat geval is de spits een stuk minder waardevol voor zijn team. “Met de spelers onderling heb ik het daar al een paar keer over gehad. Soms vind ik dat de spitsen te weinig gezocht worden en dan ga ja haast automatisch zoeken naar de bal. Die afstemming moet beter. Ik moet het geduld opbrengen om dieper weg te blijven en de aanvoer moet groter worden.”

Outsiders

Tijd is dus wat Blauw Geel eigenlijk nodig heeft, maar die is er niet. Komend weekeinde start immers de competitie. “Hoewel ik niet goed op de hoogte ben van hun sterkte, lijkt me Baronie uit pittig. Ik had liever een andere tegenstander gehad om te beginnen. Maar goed, vermoedelijk weten we na zondag meteen waar we staan”, aldus Meeuwsen, die met Blauw Geel heeft ingezet op een toppositie. “Voor minder doen we het niet. Maar met ploegen als UNA en UDI zijn er meer kapers op de kust. En op voorhand lijken ook teams als Baronie en Venray gevaarlijke outsiders.”

Be Sociable, Share!