Tijger van de Atlas

foto Robert Janzen

Hè, is Jassin Asrih al 34? Niemand die het wil geloven. De man in kwestie kan een lachje niet onderdrukken. “Het klopt.” Het is niets anders dan een vet compliment, want je zou het niet zeggen als je hem ziet voetballen. “Het is een pure atleet”, zegt Ad van Seeters, zijn coach bij DESK. Die zich daarnaast ook voetballend onderscheidt in de top van het amateurvoetbal. En dat is niet onopgemerkt gebleven. “Ik ben inderdaad benaderd door een paar clubs. Maar ik wil eerst met DESK praten. Eigenlijk wil ik helemaal niet weg bij DESK. Het is de mooiste club waar ik tot nu toe voor gespeeld heb. Dat meen ik uit de grond van mijn hart.”

Op 20-jarige leeftijd emigreerde Jassin Asrih vanuit Marokko naar Nederland. Martin Jol, toen nog coach van Scheveningen, liet Asrih debuteren in de zaterdaghoofdklasse. Haaglandia werd zijn volgende club. “Ondertussen was ik verhuisd naar Oosterhout. Drie jaar lang ben ik op en neer gereden naar Den Haag en op een gegeven moment was ik dat beu. Mensen van Baronie kenden mij nog van de wedstrijden die wij met Haaglandia tegen hen speelden. En zo belandde ik dus bij Baronie. Oh ja, in 2003 heb ik ook nog een jaartje profvoetbal in Marokko gespeeld. Ik wilde dat per se meemaken. Buiten het voetbalspel om was het niet leuk. Ze kwamen hun verplichtingen niet na. Maar als speler en als mens heb ik veel geleerd in dat jaar. Fysiek was het loodzwaar. Van tactiek moesten ze in Marokko niet veel hebben.”

Kees van Loon haalde Asrih naar Kaatsheuvel. Als centrumverdediger. “Ik kan overal spelen, geen probleem. Het liefst speel ik echter in de spits, of daar kort achter. Hoe lang nog? Net zolang totdat het lichaam stop zegt. Maar dat moment is voor mijn gevoel heel ver weg. Ik ga met plezier naar mijn werk en ik ga met plezier naar het voetbal. Dat geeft ook de nodige positieve energie. Zoals de zaken er nu voor staan, hoop ik mijn carrière af te sluiten bij DESK. Ja natuurlijk blijven wij in de hoofdklasse. We krijgen nu twee thuiswedstrijden achter elkaar en dat worden minstens vier punten. Tegen Venray krijgen jullie een supergemotiveerd DESK te zien. Die 8-1 nederlaag eerder dit seizoen zit ons nog steeds dwars. Nog nooit had ik met dergelijke cijfers verloren. Die schande moeten we wegpoetsen.”

Be Sociable, Share!