Tijd voor ‘n serietje

foto Geert van Erven

Op zich was het punt (0-0) dat Schijndel/VITAM zondag pakte bij Papendrecht een prima resultaat. Mark Schenning (foto) vindt dat ook, maar voegt eraan toe dat zijn team eigenlijk een serietje moet neerzetten om van die laatste plaats af te komen. “Ieder punt is er één, maar je schiet er uiteindelijk niet zo heel veel mee op. Doelpunten maken is ons grootste probleem. Voor de rest staat het aardig.”

Sinds Schenning in november in dienst trad bij Schijndel bespeurt hij een opgaande lijn. “We kunnen nu compact spelen en veel beter onze taken uitvoeren. Alleen moeten die ballen voorin wel vaker in het netje. Het is een gegeven dat je ongeacht de speelwijze iedere wedstrijd kansen krijgt. Als we slagen daarin scherper te worden, zie ik niet in waarom Schijndel geen aansluiting kan bewerkstelligen. Tegen Dongen zijn we vlak na mijn komst weggespeeld, maar nadien niet meer. Organisatorisch en ook conditioneel hebben we flinke stappen gemaakt. We zijn inmiddels in staat om 90 minuten gas te geven. Tegen Papendrecht vond ik Schijndel bij vlagen heel behoorlijk spelen, ook al waren de omstandigheden natuurlijk niet ideaal.”

Eind februari laat Schenning de beleidsbepalers van de hoofdklasser weten of hij het aanbod om te blijven accepteert of niet. “Meer wil ik daar op dit moment eigenlijk niet over zeggen.” Of wil hij wachten totdat er meer duidelijkheid is over de positie die Schijndel dan inneemt in de strijd om lijfsbehoud? “Dat zijn jouw woorden.”

Be Sociable, Share!