Tevreden, toch?

foto Jeffrey Oomens

Eigenlijk voltrok zich aanvankelijk het perfecte scenario voor Dongen. Een vroege  voorsprong tegen de reactievoetballers uit Limburg, deze keer vertegenwoordigd door Groene Ster. “Vervolgens de tweede erbij prikken en het wordt 4, 5-0”, zei Arie van der Zouwen na de wedstrijd met de wetenschap dat zijn Dongen blij mocht zijn dat Mathieu Kops in de slotfase tegen tien man de 2-2 nog had binnen geknikt.

Twee momenten van onoplettendheid in de omschakeling binnen twee minuten met twee treffers van Tokaya lagen na de 1-0 van Mounir Mamaar aan de basis van het spelbeeld dat zich in de tweede helft ontwikkelde.  Een drukkende thuisclub die in de overvolle strook rondom de zestien worstelde met eerst en vooral de voortzetting. De bruikbare ballen van de flanken waren op één hand te tellen en in het episch centrum van de trechter stokte de creativiteit. “Al bij al misten we de precisie en misschien in sommige fases net dat beetje geluk. Neem dat moment met Bontje toen hij pas in het veld stond. Zo’n kans moet in tweede instantie hangen”, wist de Dongense coach.

Die los van het resultaat tegen Groene Ster tevreden zegt te zijn met de ontwikkelingen binnen zijn ploeg. “Wij spelen voetbal vanuit de intentie zoals ik die graag zie en zoals ze dat hier ook gewend zijn. Dat brengt bepaalde risico’s in defensief opzicht met zich mee, maar daar gaan we over het algemeen goed mee om. Ik weet zo uit mijn hoofd niet hoeveel keer, maar het is geen toeval dat wij vaak in de slotfase een doelpunt maken. Conditioneel zit het goed. Daarnaast kunnen we variëren. Met Sander de Bont erbij in de punt brengen we toch iets teweeg, ook bij de tegenstander. Vandaag zette ik Paul van Zon na rust op linksvoor, omdat ik het vooral breed wilde houden en dan vult Kevin van de Heijkant diens plaats achterin prima in.”

35 punten

Dit alles moet leiden tot een vruchtbaar proces richting de 35 punten. “Dat aantal wil ik zo snel als mogelijk zien te halen. Die heb je toch wel nodig om jezelf veilig te voelen. Gezien het verloop van deze competitie moeten we ons daar terdege mee bezig houden”, vindt Van der Zouwen, die redelijk blanco in het avontuur met Dongen stapte en inmiddels uit eigen ondervinding tot de conclusie is gekomen dat de krachtsverschillen gering zijn. “Een mindere reeks kan je zomaar in de problemen brengen en dat willen we voorkomen. Verdorie, dit hadden drie punten moeten zijn”, gaf de trainer als uitsmijter toch nog blijk van baalgedrag. “We hadden vrijwel constant een overwicht, maar het was bijzonder lastig. Uiteindelijk mogen we blij zijn dat we niet met lege handen staan”, vond gelegenheidsaanvaller Van Zon. En zo was het maar net.

Be Sociable, Share!