Terugvliegen voor PSV

Als consequent volger van de periodiseringmethodiek zat Pierre van den Eeden eigenlijk niet te wachten op een wedstrijd tegen PSV, begin juli. Intern overleg maakte duidelijk dat de komst van de regionale trots toch wel heel veel voordelen opleverde en dus ging de coach van Nuenen overstag. “Is natuurlijk wel een mooi potje.” Zo mooi dat Van den Eeden er zijn vakantie in Spanje tijdelijk voor onderbreekt.

Dat heen en weer vliegen staat vast, de interruptie van de geplande periodisering nog niet. “Want het kan dat we zondag al klaar zijn”, verwijst Van den Eeden naar mogelijkheid dat Nuenen de nacompetitieduels voor promotie tegen EHC (donderdag) en Blauw Geel’38 niet tot een goed einde brengt. “In dat geval trainen we volgende week nog en daarna kunnen de jongens op vakantie. Eigenlijk is zes weken rust voor amateurvoetballers noodzakelijk om lichamelijk en geestelijk weer fris aan de start te staan.”

Met dat scenario houden Nuenen en de coach vooralsnog geen rekening. “Nu we er eenmaal staan, gaan we voor de winst. Blauw Geel is goed bezig de laatste tijd, maar wij hebben de cadans ook weer te pakken. Groene Ster had zondag helemaal niets in te brengen. Het was in eerste instantie een noodgreep, maar de manier waarop Mart van de Gevel de spitspositie invult na de blessure van Noel Jansen is uitstekend. Mart is constant in beweging, vooral in de diepte. De verdedigers krijgen geen vat op hem. En hij heeft een neusje voor de goal”, weet Van den Eeden, die ook Joep van Maasakkers ziet opbloeien.

Prima seizoen

“Sinds die zijn overgang naar Geldrop bekend maakte, lijkt het wel of hij de schroom van zich heeft afgegooid. Joep is een grote fan van PSV. ‘Je speelt tegen je favoriete club, als je blijft’, zei ik. Hij zou er over nadenken..” Scherp als het moet, ontspannen en altijd in voor een dolletje als het kan. Het is Van den Eeden ten voeten uit. “Het is nog ver weg en niets hoeft, maar tegen de Topklasse zeg ik geen nee. Waarom? Volgens mij zouden we daar met zijn allen heel veel van kunnen leren”, stelt de coach die wederom kan terugkijken op een prima seizoen. “Wij derde, het tweede opnieuw kampioen plus de bekerfinale. De A1 is kampioen, zeven jongens van dat team stromen door naar de selectie. Kobus Christianen? Er is woonruimte voor hem in Nuenen en hij zoekt zelf nog in Eindhoven. Ik ga er vanuit dat hij komt.”

Be Sociable, Share!