‘Terug naar de liefhebbers’

Die laatste strohalm wil hij nog steeds niet loslaten. “Zolang je naam niet vetgedrukt staat afgebeeld in de stand, ben je nog niet gedegradeerd. Theoretisch kan het nog.” Diep van binnen weet Ad van Seeters dat hij het eigenlijk tegen beter weten in verkondigt. Achter de schermen is de coach druk doende het DESK ‘nieuwe stijl’ vorm te geven.

Als bewaker van het technische platform bij DESK  vereenzelvigt Van Seeters zich met de doelstelling van de club. Die luidt dat de selectie van DESK in de toekomst voor minimaal vijftig procent uit eigen kweek moet bestaan. Niet alleen ter ondersteuning van de clubidentiteit, maar ook uit financieel oogpunt. “We moeten gezien de ontwikkelingen in de maatschappij met zijn allen terug. Dus ook de voetballers. Het aantal pure broodvoetballers wordt minder, het wordt de tijd van de liefhebbers.”

Natuurlijk heeft ook DESK krachten van buitenaf nodig om de doelstelling – zo hoog mogelijk meespelen om de prijzen – te verwezenlijken. “Maar wel binnen de grenzen van onze mogelijkheden. Dat is soms lastig, bijvoorbeeld omdat wij bij DESK netjes bruteren. Hetgeen elders lang niet altijd het geval is. Daar ligt een schone taak voor de diverse instanties, want er is sprake van oneerlijke concurrentie. Hoe dan ook, als een speler die wij graag zouden willen niet tevreden is met een aanbod, dan is dat jammer. DESK gaat niet meer mee in de wedloop.”

Metamorfose

Dat gegeven alleen is niet de reden dat de selectie van DESK met het oog op volgend seizoen een ware metamorfose ondergaat. “Een aantal jongens heeft ook niet gebracht wat wij ervan verwacht hadden”, zegt Van Seeters, die afscheid neemt van Stijn Biemans, Yassine Asrih (in de belangstelling van Achilles Veen, vervolggesprek deze week), Casper van Elsacker, Hoeseyin Efe en Sjack van Rijsbergen. Elroy Boonstoppel gaf te kennen voor het zaterdagvoetbal te kiezen. Jaouad Chraou is een twijfelgeval. “Hij weet nog niet of hij straks zijn nieuwe job in Rotterdam kan combineren met de afstand naar Kaatsheuvel.” Enis Ulusan maakte zijn overgang naar Achilles Veen al in een eerder stadium bekend, Frank Jongbloets heeft een verlaagde aanbieding in beraad en doelman Rini Hoevenaar besloot zelf te stoppen.

Met keepersproblemen zal Van Seeters straks niet geconfronteerd worden, want liefst drie doelverdedigers gaven inmiddels hun jawoord: Ralf van Gestel (Gilze), Jamil Kools (Gudok) en Michael Luijbregts (Jong Brabant). Voorts komt van WSC linkspoot Lars Schimmer en van Sarto Yuri Kemra. Van Oosterhout komt spits Arie Eikelenboom (33), een oude bekende van Van Seeters. Eerder legde DESK Imdat Solmaz al vast. “We zijn momenteel bezig met een geroutineerde centrale verdediger. Als dat lukt, beschikken we over een sterke as. Aangevuld met voornamelijk jeugdig talent daaromheen, waarvoor ter verbreding van de selectie nog budget achter de hand is.”

Be Sociable, Share!