Telraam

Binnen drie dagen werd bij Baronie veelvuldig gebruik gemaakt van het telraam. Waar de Bredase hoofdklasser zaterdag onder de voet werd gelopen (6-0) door Jong FC Den Bosch, veegde de ploeg van Jack Sweres dinsdag zelf de vloer aan (8-0) met zaterdagderdeklasser The Gunners. “Toch is die nederlaag in Den Bosch een stuk leerzamer”, vindt Marc Santegoets.

De targetman (37) uit Tilburg heeft het prima naar de zin bij zijn oude club. “Ik kende alleen Frank Brugel en Jack Sweres nog van vroeger, maar na dat blok van drie weken in juni en de eerste trainingsweek na de vakantie ben ik inmiddels aardig geïntegreerd. Een groep met veel jonge gasten, die uitermate gemotiveerd overkomt. Nu is het zaak dat de automatismen er zo snel mogelijk ingeslepen worden. Letterlijk uitgesproken is het niet, maar ik denk dat van mij verwacht wordt dat ik de boel op sleeptouw neem.”

Wellicht als medespeler in het veld, maar zeker in de kleedkamer en op het trainingsveld. Stof genoeg. “Die 6-0 in Den Bosch was enigszins verklaarbaar. Zij waren tenslotte al een week of zes aan één stuk bezig. Tegen tegenstanders van dit kaliber is het belangrijk elkaar goed te coachen en dat deden we onvoldoende. En dan krijg je ze om de oren. Gemiddeld zullen de opponenten straks in de competitie als team waarschijnlijk minder sterk zijn, maar individueel lopen er bij elke ploeg een paar spelers rond die ook profiteren van haperingen in de organisatie en de coaching. Als je die details voor elkaar hebt, kun je op voorhand al de nodige problemen tackelen.”

De monsterscore tegen Gunners doet Santegoets, die drie keer scoorde, schouderophalend af. “Leuk voor het gevoel, maar dat stelde natuurlijk niet veel voor. Totaal geen maatstaf voor wat ons dadelijk te wachten staat.” Persoonlijk heeft hij daar ook nog geen zicht op. “Ook voor de spitspositie is de nodige concurrentie, dat heb ik inmiddels wel gezien. Ze weten wat ze aan mij hebben, wat mijn plus- en minpunten als voetballer zijn. Mij bijvoorbeeld in de diepte wegsturen heeft geen zin”, aldus Santegoets, die zich tussendoor verheugt op de bekerwedstrijd tegen zaterdaghoofdklasser Nivo Sparta. “Door mijn verleden bij die club is dat duel speciaal. En ik wil natuurlijk niet verliezen, hè.”

Be Sociable, Share!