‘Te lief’

Zondag, op de terugreis vanuit Den Haag en met de wetenschap van een smadelijke 4-2 nederlaag, hadden ze het onderling over twee jaar geleden en de vergelijking met nu. Unaniem kwam eigenlijk naar voren dat er momenteel meer kansen liggen voor Gemert om zich op zijn minst te handhaven op ’s lands hoogste amateurniveau.  Het addertje: dit moet dan nog wel even geconcretiseerd worden. “Het is vooral een mentaliteitskwestie.”

Verzekert Bart van Schijndel, de middenvelder die twee jaar geleden overigens nog geen deel uit maakte van zwart en wit. “De trainer kan uitdenken en uittekenen wat hij wil, maar wij als spelers moeten het uiteindelijk doen. In voetballend opzicht kunnen wij mee in deze afdeling, honderd procent. Maar daarmee alleen red je het niet. Dat besef moet nu eindelijk eens doordringen. Bij ons allemaal. Als je toch zag hoe makkelijk wij zondag die 0-1 voorsprong weggaven… Omdat Gemert niet echt beschikt over een scorende spits, moeten wij al zoveel moeite doen om überhaupt een goal te maken. Frustrerend als ze er dan aan de andere kant bij wijze van spreken fluitend in gaan.”

Mannen die het boeltje op sleeptouw nemen, daaraan ontbreekt het volgens Van Schijndel. “Types zoals Robbert van Lankveld. Ehh, een Van Bommel. Begrijp je? Het gaat bij ons vooral om de momenten waarop wij de bal niet hebben of het voetballend niet lekker draait. Als het balletje loopt hebben wij voldoende spelers die soepel meevoetballen. Dat is altijd de kracht van Gemert geweest en dat hoeft ook niet te veranderen. Maar zeker als je op dit niveau acteert, horen verdedigende taken en in de discipline spelen er ook bij. Daar schort het aan. Ook bij mezelf, ik praat over het hele team.”

IJsbeentje

Een bommetje gooien? “Nou ja, we zijn vaak wel te lief voor elkaar. Mogen elkaar best meer op de plek wijzen. Gezellig moet het vooral na de wedstrijden zijn en blijven. Dit frustreert ja. Als je weet dat een plaatsje ergens rond de middenmoot een haalbare kaart is en het er vervolgens onvoldoende uit komt”, laat Van Schijndel aan duidelijkheid niets te wensen over. “Mark van Dijk viel bij Haaglandia uit, ja. IJsbeentje, maar dan onderaan de kuit.  We missen sowieso zo links en rechts nogal eens een speler door met name blessures, maar dat mogen we niet als excuus gebruiken. Dit Gemert kan de Topklasse aan en het wordt tijd dat we dit niet alleen incidenteel laten zien.”

Be Sociable, Share!