Tandje d’r bij

Een kwartier na afloop inclusief douche was zijn hoofd nog knalrood van de inspanningen. Het is momenteel even aanpoten voor Bart van Schijndel, maar zijn gevoel zegt hem nu al dat hij met Gemert de juiste keuze heeft gemaakt. “Ik moet het natuurlijk nog waarmaken, maar ik proef vertrouwen. Ik zit hier op mijn plek”, zei hij na zijn debuut voor zwart en wit in de jaarlijkse oefenwedstrijd met Helmond Sport (1-3).

Zes jaar op rij voetbalde Van Schijndel bij Deurne op tien. “Hier wordt gespeeld met de punt naar achter op het middenveld, het is de bedoeling dat ik één van de twee aanvallende middenvelders wordt. Even aanpassen, maar dat is normaal. Mijn balgevoel is nog niet wat het zijn moet. Inderdaad, mijn spelhervattingen waren niet geweldig. Heeft ook met conditie te maken.” En het tempo van Helmond Sport. Wat ook meespeelt, na zijn elleboogblessure in het voorjaar speelde Van Schijndel in de laatste competitiemaanden welgeteld één wedstrijd: de beslissende laatste van Deurne om klassenbehoud in juni bij JEKA.

Het is tijd om weer eens naar boven te kijken. Voor zowel Gemert als Van Schijndel. “De mogelijkheden zijn er. In deze wedstrijd misten we spelers als Joost Habraken en Bart van Berlo. Als we compleet zijn, moeten we normaal gesproken bovenin kunnen meedoen. Tijdens de positiespelen ondervind je dat het allemaal net wat sneller gaat dan ik gewend was. Ja, aan kleine dingetjes, aan de manier van overbrengen ook, merk je dat trainer Anton Janssen precies weet wat hij wil.”

Be Sociable, Share!