Tandem in ere hersteld

foto Jeffrey Oomens

foto Jeffrey Oomens

Tussen al die voetballoze zondagen door kwam hij de voorbije maanden als er wel gespeeld kon worden naar eigen zeggen maar iets van een kleine tien minuten in actie. “Ik werd zo langzamerhand een beetje gek”, bekent Larry van Ommen. De verlossing komt eraan. Eén telefoontje en nadien één gesprek waren voor Nivo Sparta en Roland Schuermans voldoende om de 28-jarige Waalwijker naar Zaltbommel te halen.

De nieuwe club, straks zo goed als zeker  zaterdageersteklasser, van Schuermans én Sander de Bont. Een Dongense reűnie in Bommel zodoende. “Ha, ha. Al moet ik zeggen dat de aanwezigheid van De Bont niet meer dan een prettige bijkomstigheid is. Ik bedoel, zijn komst naar Nivo staat los van de mijne. Hoewel wij natuurlijk wel een klik hebben in het veld. Met name in dat seizoen waarin we kampioen werden in de eerste klasse vormden wij een aardig duo. Hij in de punt en ik als nummer tien daarachter. Het werken onder Schuermans heeft echter de doorslag gegeven. Van hem krijg ik het volste vertrouwen.”

Iets wat bij het huidige Dongen onder Arie van der Zouwen niet bepaald het geval is. Hoewel het meestal wel zo is dat een speler zichzelf min of meer opstelt. “Ja, dat klopt ook wel een beetje. In het begin van het seizoen heb ik vier keer in de basis gestaan. Maar daarna werd het minder en minder. Op een gegeven moment koos de trainer ook voor een ander systeem met Fatih Kamaci als diepste middenvelder en twee controlerende spelers daarachter. Van Fatih ga ik het nooit winnen, wat er ook gebeurt. Dat is dè man in Dongen. Ik heb een paar keer met Van der Zouwen gesproken en gevraagd of ik niet in aanmerking kon komen voor een controlerende rol. Maar dat ziet hij niet echt zitten.”

Invalbeurt

En dus kweekt Van Ommen vooral zitvlees. “Zondag heb ik voor de eerste keer met het tweede elftal meegedaan. Ging op zich lekker. Scoorde er twee en bereidde er twee voor. Maar met alle respect: dat niveau is niet te vergelijken met Dongen 1. Hoe dan ook was het fijn om weer eens een wedstrijd te spelen en wellicht gaat dat dadelijk vaker gebeuren met 2. Van drie keer trainen in de week en vervolgens een spaarzame invalbeurt word je niet vrolijk, kan ik je mededelen. Ja, Van der Zouwen gaat straks weg, maar wie zegt mij dat de nieuwe trainer straks niet op dezelfde voet verder gaat? Concurrentie hoort erbij. Straks bij Nivo zal ik, als vervanger van Frenk Schaap,  ook mijn plaatsje moeten verdienen. Maar aan een herhaling van zetten heb ik absoluut geen trek. Het risico op nog zo’n seizoen wilde ik niet nemen”, aldus Van Ommen, die overall niettemin op een toffe tijd zegt terug te kijken. “Dongen is echt een geweldige club, de mooiste waar ik ooit voor gespeeld heb. Die herinneringen zal ik voor altijd bij me dragen.”

Be Sociable, Share!