‘T is wel ‘n groepke, hoor’

Soms wordt hij gillend gek en laatst schoot hij zelfs onbedaarlijk uit zijn slof. Maar per saldo beseft Pierre van den Eeden dat hij met een bijzondere verzameling voetballers mag werken. “Ervaring en mentale hardheid. Op die vlakken schiet Nuenen af en toe nog tekort. Maar nee, wij gaan niemand halen. Zijn blij dat deze selectie intact blijft”, bekent de coach aan de vooravond van de herstart, deel 2.

Tenminste, dat is de planning. “Ik betwijfel ten zeerste of die wedstrijd van woensdag tegen Blauw Geel’38 doorgaat. De plassen stonden deze ochtend nog op het veld en de vorst is nog lang niet uit de grond.” En dus zal Van den Eeden hoogstwaarschijnlijk even moeten wachten op de bevestiging van hetgeen hij vermoedt: dat Nuenen het dipje te boven is. “In die laatste wedstrijd tegen Deurne leek het alweer op voetbal, maar voordien hebben we het lelijk laten liggen.”

Stip De Valk aan en Van den Eeden kan zich nu, bijna twee maanden na dato, nog opwinden. “Daar hebben we zo gruwelijk onder de maat gepresteerd. Ben toen ook flink tekeer gegaan. Bij winst hadden we tweede gestaan! Eerlijk gezegd had ik gedacht dat we verder zouden zijn en doel ik met name op het gebied van mentaliteit. Nee, ik vind niet dat Nuenen in die eerste maanden boven haar stand heeft geleefd. Voetballend zit het wel goed bij ons, maar dat alleen is niet voldoende. En dat besef mis ik weleens. Dan laten we dingen gewoon gebeuren, zoals laatst tegen Dongen. Vond niet dat zij nou zoveel beter waren, maar in ieder geval wel een heel stuk slimmer. Ervaring, hè. En hoe doe je die op? Door te ondervinden.”

Conform beleid

Dus dat Van den Eeden zich soms opwindt als coach in de prestatiesport is begrijpelijk, maar anderzijds ook weer niet. Hij weet immers dat het rijpingsproces in Nuenen tijd kost en met vallen en opstaan gepaard gaat. “Uiteindelijk weten we dat ook. We zijn hier met iets moois bezig. De twee voorbije zaterdagen hebben we de individuele gesprekken gevoerd en normaal gesproken blijft iedereen. Gewoon omdat een ieder het geweldig naar de zin heeft en de onderlinge verstandhouding uniek is. ’T is wel ’n groepke, hoor. Straks sluiten zes jongens uit de A1-junioren aan, waardoor we sowieso in de breedte sterker worden. En ook met die gasten gaan we aan de slag. Conform het beleid van de club. Met zoveel mogelijk Nuenense jongens zo hoog mogelijk spelen. Wat dat betreft liggen we aardig op koers.”

Be Sociable, Share!