Sweres twee jaar langer bij Baronie

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

In verband met financiële perikelen binnen de club duurde het allemaal langer dan gewenst, maar de kogel is dan toch door de kerk. Baronie en Jack Sweres zijn akkoord over een contractverlenging van twee jaar. “De club is tevreden en andersom ik ook. Daarom hebben we beiden wat water bij de wijn gedaan”, reageert Sweres , die nu hoopt dat zijn aanblijven een zuigende werking heeft op de huidige selectiespelers.

Sweres is toegezegd dat technisch manager Frank Brugel met het oog op volgend seizoen met hetzelfde budget aan de slag kan. Dat betekent niet veel meer dan dat er opnieuw creatief gedacht en gehandeld moet worden, maar een verdere inkrimping is in ieder geval achterwege gebleven. “Je kunt ervan uit gaan dat aan sommige spelers getrokken gaat worden. Zo werkt het nu eenmaal. En als er spelers zijn die echt stukken beter kunnen, zullen wij de laatste zijn om ze tegen te houden. Maar ik hoop en verwacht eigenlijk ook wel een beetje dat deze groep intact blijft. We zijn met z’n allen aan iets moois bezig en dat kan normaal gesproken alleen maar beter worden”, refereert Sweres aan het ophogen van de lat richting komend seizoen. Wanneer de coach vermoedelijk weer kan beschikken over Chafik Boushaba, die deze jaargang vanwege een zware knieblessure niet meer in actie komt.

“Met deze selectie is dat realistisch”, bevestigt de trainer. “Ik ben blij met de verlenging en langs deze weg wil ik nog even kwijt dat ik Baronie dankbaar ben voor het feit dat zij mij twee jaar geleden het vertrouwen gaven. Ondanks het feit dat ik toen nog geen ervaring had met het trainen en coachen van seniorenteams.”

Be Sociable, Share!