‘Superbegin, maar …’

Zo links en rechts vielen in het Veghelse umfeld na de 5-0 winst van Blauw Geel’38/OW op Dijkse Boys termen die gedragen werden door de waan van de dag. “Daar moeten we voor waken. En ik denk ook dat Francois Gesthuizen binnen de groep iedere vorm van euforie – voor zover die bestaat – de kop in zal drukken. Die overwinning staat, een superbegin. Maar de waarde ervan zal pas over enige tijd blijken”, heft ook aanvoerder Jeroen Minneboo het waarschuwende vingertje.

Eerst dan zal bijvoorbeeld blijken hoe Dijkse Boys zich staande heeft gehouden tegenover andere tegenstanders. “Ik vond ze nu niet meevallen, al hadden wij het scoreverloop mee met die snelle twee goals.” Blauw Geel zelf viel in de aanloop naar de seizoensstart ook niet echt mee, beaamt Minneboo. “Dat creatieve jongens als Biyadat en Güler er niet bij zijn is een gemis. Na die bekernederlagen sloop er twijfel in de groep. Vorige week hebben we bij elkaar gezeten en dat is goed geweest. In het verleden namen de ouderen vaak het woord en verkondigden zij hun mening, maar het was nu mooi om te zien dat de jonkies ook hun zegje deden. Belangrijk met het oog op de ontwikkeling van deze gemiddeld vrij jonge selectie.”

Meetpunt

Handhaving is vooralsnog als streven voor dit seizoen uitgesproken. “Maar dan niet op de manier zoals het afgelopen keer is gegaan. Toen hebben we erg lang op onze tenen moeten lopen.” Een aanpassing in de speelwijze moet er mede toe bijdragen dat Blauw Geel niet in dezelfde situatie verzeild raakt. “De komst van Gesthuizen heeft voor verfrissing gezorgd en dat staat helemaal los van Maarten van Vugt, met wie ik een uitstekende band had. Francois legt de accenten net wat anders. Hij wil dat we de vrije man op het middenveld creëren om van daaruit te voetballen. Voor mij persoonlijk brengt dat als centrale verdediger ook veranderingen met zich mee. Dus ja, niet alleen de jongeren bij ons leren bij.” Zondag in Meerssen wacht Blauw Geel een nieuw meetpunt. “Ik ben echt benieuwd waar we staan.” Want die 5-0 was lekker en geeft vertrouwen. Maar meer (nog) niet.

Be Sociable, Share!