Superalternatief

Onlangs tikte hij de 26 aan en dus is de kans dat zijn droom gaat verwezenlijken weer een stuk kleiner geworden. Een leven als een prof zit er vermoedelijk niet meer in voor Arda Havar. Maar het alternatief mag er zijn. “Super, hoe het nu gaat. Met ook een superclub. Ik weet haast wel zeker dat je in het Nederlandse amateurvoetbal niet veel beter kunt treffen dan Kozakken Boys. Het lijkt wel één familie.”

In dat kader was zijn – naar later bleek kortstondige – vertrek uit Werkendam in augustus zeer dualistisch. “Op een feest sprak ik een familielid die mij in contact bracht met mijn vader. Die had ik sinds mijn zesde niet meer gezien. Hij woont in de omgeving van Samsun en toen ik hem opzocht in Turkije, kwam van het een het ander. Ik mocht meetrainen met de eerste selectie van Samsunspor. Dat ging lekker en het zag er naar uit dat ik mijn droom ging realiseren. Totdat zij een paar dagen voor het sluiten van de transfermarkt ineens met een andere voetballer op de proppen kwamen. Balen, maar dat ik mijn vader weer spreek weegt voor mij eigenlijk zwaarder.”

Langerak

En sinds die andere familie hem begin september weer in de armen sloot, kan het voor Havar helemaal niet meer stuk. Daarbij gesteund door de prachtige resultaten van de debutant in de Topklasse. Vier keer startte Havar tot dusver in de basis in competitieverband, vier keer haalde Kozakken Boys de volle buit binnen. “Zeker nu is het elke week feest! Geweldig hoe het voetbal beleefd wordt in Werkendam. Ons geheim als ploeg? Onderlinge acceptatie en bereid zijn voor elkaar vuile meters te maken. En een trainer die er wat mij betreft bovenuit steekt als ik hem vergelijk met wat ik voorheen heb meegemaakt. Je merkt aan alles dat Michel Langerak zelf profvoetballer is geweest. Die weet je te raken. Luister, voetballen kunnen ze allemaal in de Topklasse. Hoewel ik niet van het niveau geschrokken ben. Over het algemeen zijn de spelers wat slimmer, tactisch ook. Je merkt dat velen een profachtergrond hebben. Maar individueel gezien heb ik in de Hoofdklasse ook tegen goeie voetballers gestaan, hoor.”

Zaterdag wellicht weer. Dan staat immers het bekerduel met streekgenoot Achilles Veen op de agenda. “Dat kan lastig worden, want zij benaderen ons wellicht hetzelfde zoals wij teams als Rijnsburg en Hardenberg tegemoet treden. Maar als wij ons normale niveau halen, moet dit duel geen onoverkomelijke problemen opleveren. Natuurlijk heeft ook de beker prioriteit. Wij nemen alles serieus, willen winnen wat er te winnen valt.” Opdat het feest weer kan beginnen…

Be Sociable, Share!