Stroef

Jarenlang vormden ze een tweespan, daar aan die rechterkant bij NAC Breda. Nu stonden Jack Sweres en Peter Remie tegenover elkaar in het Bredaas onderonsje tussen Baronie en JEKA. Slechts een oefenpotje tussen de respectievelijk hoofd- en eersteklasser, maar hoe dan ook altijd een wedstrijd die overgoten is met het sausje dat prestige heet. “Toch lekker dat we uiteindelijk die 2-1 nog maakten”, grijnsde Sweres.

En niet alleen om de sportieve kift richting Remie. Baronie draait tot dusverre nogal stroef. Zeg maar overeenkomstig het hoofdveld aan de Blauwe Kei. Optisch ziet het er aardig uit, maar de bal stropt dat het een aard heeft. “Je moet het niet groter maken dan het is”, counterde Sweres. “Bij IFC vond ik ons zondag niet eens onaardig spelen, maar gingen we eraf met 4-1 tegen een ploeg die mijns inziens titelkandidaat nummer één is in de eerste klasse. Dat is de sport en dat moet je dan ook durven toegeven. Vandaag tegen JEKA was ik niet tevreden over de eerste helft. Het tempo was veel te laag. En dat heb ik ze tijdens de rust dan ook laten weten.”

Bekkenontsteking

Wat bij Baronie met name opvalt is het gebrek aan creativiteit op de helft van de tegenstander. Het ontbreken van Vincent Vervoort (foto) valt zwaar. De aanvallende middenvelder kampt met een bekkenontsteking en verwacht zelf op zijn vroegst pas in oktober speelklaar te zijn. Niettemin heeft Sweres snode plannen met zijn team. “Ik wil attractief voetbal spelen, op de helft van de tegenstander. In een 3-4-3 systeem. Inderdaad, ook tegen de spitsen in de hoofdklasse. Vanuit mijn overtuiging zijn verdedigers scherper in de duels en in de passing als ze weten dat ze man-op-man staan.”

Emre Ucerler, maker van de wonderbaarlijke 0-1, was niet onder de indruk van Baronie. En ook niet van JEKA trouwens. “We waren veel te onderdanig. Liepen eigenlijk constant achter hen aan, terwijl er volgens mij wel degelijk ruimtes lagen. Maar dan moet je wel durven voetballen en niet met lange ballen komen aanzetten. Die goal? Een mazzeltje, dat geef ik toe.” Met de rug naar het doel van Baronie transformeerde Ucerler een eigenlijk onbespeelbare bal opspringend met de hak tot een voor keeper Guido Van Sant onbereikbare lob. Tot veel meer offensieve daden bleek JEKA niet in staat.

Be Sociable, Share!