‘Stoppen of Dongen’

Tot iets meer dan een maand geleden was Sjoerd Schrier in de veronderstelling dat hij werk en voetballen bij Baronie zou gaan combineren. Na de financiële perikelen en zijn beslissing om de Bredase club de rug toe te keren, bood RBC Roosendaal uitkomst. Ook dat ging niet door omdat de club ophield te bestaan. Gaandeweg groeide bij hem het besef, dat werk én gezin misschien wel de hoogste prioriteit verdiende. Momenteel wikt en weegt Schrier. In augustus laat de Roosendaler weten of hij wellicht toch nog in de hoofdklasse door gaat. Bij Dongen.

“Maar ik neig nu iets meer naar definitief stoppen met voetbal op niveau. Je begrijpt dat dit een heel moeilijke keuze wordt.  De komende maand ga ik daar nog eens rustig over nadenken. Voetbal is altijd mijn leven geweest, maar nu op mijn 27ste wegen andere dingen steeds zwaarder mee. Mijn werk als personal trainer slokt meer en meer tijd op. Ook bij RBC kon ik mijn privésituatie nog redelijk afstemmen op het voetbal. Bij Dongen wordt dat moeilijker. Toch heb ik overschrijving naar die club aangevraagd. Omdat ik een goed gevoel overhield aan de gesprekken en omdat de club zich soepel opstelt richting mijn persoonlijke omstandigheden. Stel dat ik straks in augustus voor mijn werk kies, dan is er nog altijd de optie om wellicht in een later stadium van het seizoen de draad op te pakken.”

Voor Schrier gold de Belgische derdeklasser Turnhout eventueel ook als een mogelijkheid, maar die club kan medio juli pas definitief uitsluitsel geven in verband met een nakend samenwerkingsverband met Lierse SK. “En die trainen vier keer in de week. Hoe dan ook blijf ik straks sowieso voetballen in een team met vrienden. Maar dan zonder verdere verplichtingen doordeweeks. Dat zal dan vooralsnog ook bij Dongen zijn, daarna ergens anders met mijn eigen vrienden. Het spel op zich kan ik nog niet missen.”

Be Sociable, Share!