Stimulerende factor

Door omstandigheden heeft SV Someren een nieuwe hoofdsponsor moeten aantrekken, net nu de club gepromoveerd is naar de Hoofdklasse. Eén plus één is twee, zou je dan kunnen denken. “Die twee zaken staan los van elkaar. Het beleid van de club zal niet veranderen. Someren doet het ook in de Hoofdklasse met eigen jongens”, verzekert Teun Custers.

Hoe laat de aanvoerder in de nacht van zondag op maandag precies thuis was, kan hij zich niet herinneren. Wat hij zich na de eliminatie van HVCH wel herinnert zijn de vreugdetranen en de ontlading inclusief de onvermijdelijke tocht met de platte kar door het dorp. “Kippenvel. Voor aanvang van het seizoen hoop je stiekem op een prijsje, maar van dit scenario had niemand durven dromen. Hoewel wij al snel in de gaten hadden dat Someren voor de bovenste ploegen in de eerste klasse niet hoefde onder te doen.”

En dat als debutant. “Twee jaar geleden degradeerden we nogal ongelukkig naar de tweede klasse. Vanaf dat moment kwam een goeie lichting A-junioren over en het klikte eigenlijk meteen met de jongens die er al waren. Dat is nog steeds het geval. Op het middenveld en voorin beschikken we over een aantal jonge honden met kwaliteit. De combinatie met de ervaren verdedigers werkt prima. Degelijkheid is ons grootste wapen, met een dosis onbevangenheid als toegevoegde waarde. In eerste instantie gaan we straks voor handhaving, dat lijkt me logisch. En als we erin slagen effectiever met onze doelkansen om te gaan, kunnen we hier en daar misschien zelfs voor een verrassing zorgen.”

PSV en FC Eindhoven

Aldus de centrale verdediger (28), die nu alweer voor het achtste jaar het blauw en wit van Someren draagt. “Na mijn jaren in de jeugd van PSV en de selectie bij FC Eindhoven – waarin ik net tekort kwam om die laatste stap naar contractspeler te maken – had ik bij een hoofdklasser misschien wat geld kunnen pakken. Maar ik koos bewust voor een terugkeer naar Someren. En daar heb ik nooit een seconde spijt van gehad. Ik kan op het fietsje naar het voetbal en bovendien spreekt de filosofie van de club mij aan. Wat dat betreft is onze promotie voor andere clubs wellicht een stimulans om het ook op deze manier te doen. Want het blijkt dus mogelijk om puur op amateurbasis, clubgevoel en een gedegen organisatie in de Hoofdklasse terecht te komen.”

Be Sociable, Share!