Status

foto Robert Janzen

De frisheid is de laatste weken een beetje uit het spel bij JVC Cuijk. De resultaten leiden daar – vooralsnog – niet echt onder. Wanneer JVC er zondag in slaagt HSC’21 te verslaan, stijgt het zelfs naar een gedeelde tweede plaats in de Topklasse. “Onze status is veranderd. Clubs passen zich tegenwoordig aan ons aan. Een teken dat we goed bezig zijn. Al voelen de beentjes soms vermoeid aan”, bekent Randy Hofmeijer.

De middenvelder speelde tot nu toe met nog een paar ploeggenoten alle officiële wedstrijden van de eerste tot en met de laatste minuut. “Dat heeft erin gehakt. Vorige week hebben we alleen op donderdag getraind. Waar mogelijk probeert de trainer ons te ontlasten. Dat het nu even wat minder is in voetballend opzicht is dus verklaarbaar. Hilversum gaf ons zondag de bal en trok een muur op. Als de bal dan niet snel genoeg rond gaat bij ons en de middenvelders, waaronder ikzelf, te weinig bewegen, speel je als team een moeizame wedstrijd. Zeker gezien die rode kaart voor Danny van Raaij was de uiteindelijke 1-1 een logische uitslag.”

Zweet op de rug

JVC stapte volgens Hofmeijer in de bus naar Hilversum met de intentie om drie punten op te halen. “De tegenstanders benaderen ons over het algemeen anders, maar omgekeerd is dat ook het geval. Het lukt niet altijd, maar bij sommige uitwedstrijden gaan wij voor niets minder dan de winst. Een gevolg van het toegenomen zelfvertrouwen. De rol van de trainer is daarin belangrijk, ja. Hij slaagt erin elke individuele speler vanuit diens kwaliteit te laten spelen. Op een dusdanige manier dat het als geheel functioneert.” Jan van Deinsen, de man in kwestie, zit zondag zijn laatste duel schorsing uit. “Hij vertelde ons dat hij naar de bank verlangd. Met name omdat hij op de tribune met het zweet op de rug zat vanwege de spanning. In de dug-out zegt hij daar geen last van te hebben.”

Be Sociable, Share!