Statements

Jurgen Dirkx, coach UNAHet gesprekje vond plaats na Het Incident met fatale afloop, maar voor de beslissing van de bond. Wat Jurgen Dirkx zei over de nu dus uitgestelde hoofdklassentopper tussen Venray en UNA/Brinvast raakte – onbedoeld in relatie tot Almere – echter wel de kern. Van eigenlijk heel veel. De komende zomer scheidend coach van UNA vertelde zich niet teveel met de tegenstander te bemoeien. “Het heeft feitelijk alleen maar zin energie te steken in zaken waar je zelf daadwerkelijk invloed op hebt.”

Met andere woorden: statements van Jan en alleman, momenten van bezinning; allemaal prima en goed bedoeld. Maar over twee weken is het gros Almere alweer vergeten en wordt weer overgegaan tot de orde en waan van de dag. Verbeter de wereld en begin daarbij vooral bij jezelf. Ook een statement. Met wellicht een hoog moraalriddergehalte. Maar in wezen wel – en tot in alle eenvoud teruggebracht – waar het allemaal zou moeten beginnen. Opdat het kalf dat nu helaas verdronken is op zijn minst alvast de voetbalput gedempt houdt.

Hoe dan ook, life goes on… Een en ander heeft tot gevolg dat Venray de ongeslagen status pas op zijn vroegst in het tweede weekend van januari zou kunnen kwijtraken.  Ook dan zal Dirkx sowieso niet kunnen beschikken over de geschorsten Laudir Curiel en Mark van Boekel. “Maar onze selectie is breed genoeg om dit op te vangen”, zal de coach ook na Nieuwjaar zeggen. Hij is te spreken over de voortgang bij de voormalige topklasser. “Dat gegeven alleen al plaatst ons elke wedstrijd in de favorietenrol. Is niet erg, we spreken onze ambities ook uit. Ik vind dat we steeds beter omgaan met die status. We zijn stabieler geworden. Ook door de resultaten, 21 punten uit de laatste zeven duels geeft hoe dan ook vertrouwen. Ook opvallend: in het begin van de competitie creëerden we meer kansen, maar misten we er ook veel meer. De laatste tijd creëren we minder, maar zijn we een stuk effectiever.”

CBV

Hoewel de weg nog lang is en UNA vooralsnog niets in eigen hand heeft, zou het ook vanuit zijn perspectief prachtig zijn om straks met een titel afscheid te kunnen nemen. Zoals bekend blijft het dienstverband bij UNA beperkt tot één seizoen. “De leiding zei het jammer te vinden, maar ze konden mijn beslissing begrijpen. Over een jaar hoop ik toegelaten te worden tot de cursus Coach Betaald Voetbal en vanuit een werksituatie bij een BVO is die kans groter. In de voetballerij weet je nooit helemaal zeker hoe het loopt, maar ik ga ervan uit dat ik ook volgend seizoen deel uit maak van de technische staf bij FC Eindhoven.  Ik heb al een voorstel gekregen. Wat er speelde tussen ons en  John Lammers? Er is afgesproken dat wij daar als overige leden van de staf geen uitspraken over doen. Daarvoor moet je bij directeur Hans Smulders zijn”, houdt Dirkx zijn woord aangaande het ontslag van de Tilburgse hoofdcoach.

Be Sociable, Share!