Stapje vooruit ondanks stapjes terug

Dat hij niet de in eerste instantie beoogde kandidaat was, deert Frank Brands niet. De coach uit Rosmalen is, ook gezien het tijdstip, maar wat blij dat hij na de zomer aan de slag kan bij Schijndel. Na ODC (3e), Berghem Sport (3e), Haarsteeg (2e) en Geldrop (1e) is de (huidige) hoofdklasser bovendien weer een stapje voorwaarts aangaande het niveau. “Extra aandacht geven aan de eigen jeugd wordt meer dan een aandachtspunt.”

Een politiek die tegenwoordig – ook al is die grotendeels uit nood geboren – steeds vaker toegepast wordt. “Ook bij Schijndel groeien de bomen niet meer tot in de hemel. Dat zou inderdaad consequenties kunnen hebben met het oog op de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Alhoewel ik er eigenlijk vanuit ga dat ook bij de voetballers het besef aanwezig is dat het inmiddels andere tijden zijn. Ook in de normale maatschappij moet overal worden ingeleverd. Eigenlijk is dit voor het voetbal helemaal geen slechte ontwikkeling. Wat is er voor de supporters van in dit geval Schijndel nou mooier dan een meer Schijndels getint elftal aan het werk te zien?”

Oudsher

Samen met de nog aan te stellen Hoofd Jeugdopleiding gaat Brands – naast uiteraard proberen zo hoog mogelijk te blijven spelen met het vaandelteam – werken aan een structurele doorstroming van onderuit. “Mark Schenning is daarmee al begonnen, klopt. De bedoeling is om dat wat nu nog een breedteverhaal is van de nummers 19 tot en met 23 verder uit te bouwen. Ik heb voor één seizoen getekend, maar de intentie is er een langdurige samenwerking van te maken. Ik heb er zin in, ben heel blij dat dit op mijn pad is gekomen. Schijndel is van oudsher al een mooie vereniging en het leeft hier natuurlijk wel”, weet Brands, die zijn nieuwe club zaterdag aan het werk zag in het oefenduel met Haaglandia (2-3). “Ik kende al best veel spelers en naar aanleiding van wat ik gezien heb, is er meer dan voldoende hoofdklassenwaardige kwaliteit aanwezig.”

Hoewel Brands al over wij spreekt als Schijndel ter sprake komt, steekt hij het leeuwendeel van zijn voetbalenergie vooralsnog in Geldrop. “Ik ben professioneel genoeg om zaken te kunnen scheiden. Heb de spelers van Geldrop gezegd dat ik er alles aan ga doen om goed af te sluiten en dat ik omgekeerd hetzelfde verwacht. Wie weet komen we elkaar volgend seizoen weer tegen. In de Hoofdklasse, ja…..”

Be Sociable, Share!