Stand-in

Vermoedelijk één dezer dagen komt Deurne naar buiten met de naam van de opvolger van de vlak voor Kerstmis overleden coach Mark van Sonsbeek. Dat is althans de verwachting van Rick de Rooij, met wie is afgesproken dat hij tot en met komende zondag de honneurs waarneemt. Vorig seizoen sprong De Rooij samen met Peter Strijbosch al eens in toen de hoofdklasser brak met Erik Clijnk. Toevalligerwijs was Meerssen ook destijds de eerste tegenstander.

“Natuurlijk was ik als Deurne-man bereid te helpen na die verschrikkelijke gebeurtenis. Gezien mijn verplichtingen als hoofdcoach van de eredivisievrouwen van VVV Venlo heb ik aangegeven dat het maar van tijdelijke aard kon zijn. We zijn nu twee weken bezig. Mede op verzoek van de vrouw van Mark heeft de selectie de geplande trip naar Liverpool voordien door laten gaan. Naar omstandigheden gaat het goed. De klap is nog niet helemaal verwerkt, maar onderling veel praten werkt louterend en samen zetten we de lijn door die Mark had ingezet. Als ik het niveau vergelijk met vorig seizoen, spreekt het huidige me meer aan. Voetballend zit het beter in elkaar.”

Altijd voetbal

De Rooij (32), oud-speler van Deurne 1 en tegenwoordig uitkomend voor het derde elftal, is met zowel VVV als Helmond Sport in onderhandeling over een nieuw contract. In Venlo is hij naast de vrouwen ook verantwoordelijk voor de A1-junioren. In Helmond geeft De Rooij leiding aan de onderbouw van de jeugdopleiding. “Als voetballer was ik niet goed genoeg om de top te halen. Ambitieus als ik ben, probeer ik dat dan maar als trainer/coach. Via de reguliere weg heb ik het diploma TC1 behaald en ben benieuwd waar mijn plafond ligt. Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt. Het woord vrij ken ik niet, maar eerlijk gezegd wil ik dat ook niet kennen. Ik wil altijd met voetbal bezig zijn.”

Be Sociable, Share!