Stagnatie

In de eerste maanden van de competitie verbaasde het flink vertimmerde en verjongde Baronie met fris voetbal. Kernpunten: vooruit durven spelen en uitgaan van kracht. Precies zoals debuterend coach Jack Sweres dat voor ogen had. Speerpunt in dat verhaal was Chafik Boushaba, de spits die altijd in beweging was en vaak aanspeelbaar. “Ik dacht dat we zijn plotselinge vertrek wel konden opvangen, maar in de praktijk valt dat niet mee.”

En dus vertoont de op elkaar afgestemde machine die Baronie aan het worden was momenteel haperingen. “Tyron Zschuesschen is op zich een goeie spits, maar hij komt vaak pas in actie als hij de bal heeft. Zo is zijn spel. Ik heb Marc Santegoets nog achter de hand, maar dan heb je het over hooguit een kwartwedstrijd. Een en ander heeft tot gevolg dat de verdedigers wat langer met de bal lopen bij gebrek aan een aanspeelpunt, dat de middenvelders zoekende zijn. Dat de momenten van aansluiting geen ingebakken verhaal meer zijn. Gelukkig is Vincent Vervoort hersteld van zijn slepende liesproblemen, maar die is nu getroffen door een griepaanval. En zo zit het in deze fase allemaal net niet mee”, stelt Sweres.

Baard

Frits Paap lag eerder deze week ook ziek op bed en is twijfelachtig voor zondag, als Baronie Meerssen ontvangt. Jacob Jamroz ontbreekt sowieso vanwege een schorsing. “Het is zoals het is. Ook hier zullen we wel weer een variant voor uit de hoge hoed toveren”, probeert de coach positief te blijven. “Maar dat wij dringend een overwinning nodig hebben is duidelijk”, verklaart Sweres de afnemende mate aan zelfverzekerdheid binnen de Bredase gelederen. De laatste winstpartij heeft inmiddels een baard van meer dan drie maanden. Dinsdag werd Baronie nog afgedroogd (0-4) door Jong NAC, met zijn excellerende zoon Jorn Sweres trouwens als opponent. “Eén tempootje hoger? Dacht iets meer. Weet je, het komt met name nu aan op mentaliteit. Over de trainingsinzet en dergelijke heb ik absoluut geen klagen. Maar als we eenmaal op dat veld staan moeten we ons niet zo makkelijk naar de slachtbank laten leiden, zoals dinsdag.”

Be Sociable, Share!