Sprokkelen

Langzaam zakt Someren weg naar de positie waarop het zich vooraf in eerste instantie zelf al had ingeschaald. In en tegen Nuenen liep de ploeg die twee jaar geleden nog in de tweede klasse voetbalde de vierde opeenvolgende nederlaag (2-1) op. “Er zijn in deze Hoofdklasse geen teams die slechter zijn dan Someren. Maar wel een aantal dat min of meer gelijkwaardig is. Daarvan moeten we er een paar onder ons zien te houden.”

Hoewel hij Nuenen niet vond meevallen, rangschikt Teun Custers die ploeg niet onder het rijtje kelderboys. “Pas in de laatste fase kregen we het serieus moeilijk en toen scoorden zij uit hun eerste echte kans. Maar voordien hadden wij er een paar van het kaliber honderd procent en daar had er eentje van in gemoeten”, vat de aanvoerder de kletsnatte zaterdagse avond vanuit zijn perspectief samen. “Down? Ik vond deze nederlaag, in tegenstelling tot een paar andere verliespartijen tot dusver, eerlijk gezegd onnodig. Maar we gaan gewoon door met onze missie, hoor. Dat het niet makkelijk zou worden, wisten we op voorhand.”

Genieten

Overleven is en zal het motto blijven. Punten sprokkelen. “Als we daarin slagen, ligt er een mooie basis voor een langdurig verblijf in deze afdeling. Deze groep zal meer dan waarschijnlijk bij elkaar blijven. Als met name onze jonge middenvelders en aanvallers eenmaal gewend zijn aan de hogere handelingssnelheid en aan slimmigheid winnen, zie ik de toekomst positief tegemoet.” Persoonlijk loopt Custers, los van de laatste resultaten, nu al te genieten. “Wij zijn die Limburgse clubs gewend en als je alleen al naar de huidige accommodaties kijkt en de hele ambiance eromheen. Geweldig.”

Be Sociable, Share!