Spiegeltje, spiegeltje …

Zondag reageerde hij na de verloren wedstrijd bij Baronie uit frustratie. Liep foeterend en briesend het veld af. Zocht de schuld van het matige optreden van Dongen tot nu toe bij alles en iedereen. Inmiddels weet Sander de Bont beter en regeert de zelfspot en -reflectie. “Het voordeel van deze situatie is dat het niet slechter kan. Alleen maar beter.”

Fris en aanvallend voetbal, met druk vooruit. Die kenmerken moet Dongen weer in de praktijk brengen, vindt de spits. “Dat was ook sinds de komst van de nieuwe trainer de intentie, maar in het verleden praktiseerden we die filosofie vanuit de tegenstander. Arie van der Zouwen ziet dat het liefst vanuit onszelf plaatsvinden met de opdrachten die daarbij horen. Maar dat moet de spelers ook liggen. En daar hebben we deze week tijdens de nabespreking over gesproken. Heel open.”

Bijsturing

Naast de tactische bijsturing van een en ander die mogelijk toegepast wordt, was één punt helder en allesomvattend. “Iedereen binnen onze groep moet bij zichzelf te rade gaan. Eens goed in de spiegel kijken. Ben ik nog net zo scherp en geconcentreerd als voorheen? De vorm is bij de meeste spelers niet aanwezig en die krijg je volgens mij weer terug door simpelweg keihard te werken. Dan ga je op een gegeven moment bepaalde zaken weer afdwingen. Want laten we niet vergeten, dat deze spelers hebben bewezen dat ze heel aardig kunnen voetballen.”

In EHC treft Dongen zondag een lastige tegenstander, hoewel de Limburgers vorig seizoen beide keren verslagen werden. “Ja, maar volgens mij zijn ze allemaal lastig. Toen was toen en nu is nu. We zijn bovendien geen onbekenden meer, men stelt zich beter op ons in. Toch denk ik: snel druk zetten en met volle overgave spelen. Als we dat blijven volhouden, dan verwacht ik dat het goed gaat komen met Dongen.”

Be Sociable, Share!