Spelers Nuenen nu aan zet

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

‘Ha, die vraag had ik al verwacht’, grijnst Mart van de Gevel, die met Nuenen nog geen wedstrijd won na het veelbesproken vertrek van trainer Willy Scheepers, dik drie weken geleden. Onder wiens juk de voetbalvreugde bij de spelers van de hoofdklasser tot diep onder het nulpunt was gedaald, nietwaar? “Je voetbalt op de eerste plaats omdat je het leuk vindt, maar toch ook voor de trainer”, beweert de topscorer (7x) aan de vooravond van het duel met titelkandidaat Gemert.

Euhh, voor de trainer? Bedoelt Van de Gevel misschien dat je niet voor een trainer voetbalt als je jezelf als voetballer niet prettig voelt bij ’s mans aanwezigheid? “Dat is het, ja. Wij verwende jongens? Dat hebben wij al vaker gehoord. Ik denk dat dit wel meevalt. Wij zijn nog steeds dezelfde voetballers als die onder Pierre van den Eeden, hoor. Die wist de juiste snaren wel te raken, blijkbaar. Hoe je het wendt of keert, als je op een gegeven moment met tegenzin naar de training gaat, klopt er iets niet. De invulling van die donderdagse trainingen konden we bijvoorbeeld al snel van tevoren precies uittekenen. En tactisch….., pfff. Nou ja, het klikte gewoon niet. Voetballend en op menselijk vlak. Maar dat hoofdstuk is nu afgesloten.”

Dezelfde spelers die de strijd tegen de trainer uiteindelijk wonnen hebben zich nu echter in een positie gemanoeuvreerd waarbij de druk volledig op hun schouders rust. Verlost van Scheepers en met oudgediende Mark Oude Grotebevelsborg als interim sleepte Nuenen er in twee competitieduels ternauwernood één puntje uit en werd het uit de beker geknikkerd door de buurman, eersteklasser Geldrop. Geen geweldige herstart, op zijn zachtst gezegd.“Klopt en dat beseffen we heus wel. Waar het aan ligt? Tja, zondag bij Baronie had het bij rust 1-3 voor ons moeten staan. Zoveel kansen! Dat zeiden de mensen van Baronie trouwens ook. Misschien hebben we even wat tijd nodig, maar anderzijds mag het ook niet te lang duren. Want de winterstop ingaan bij de onderste ploegen, da’s geen prettig vooruitzicht.”

Roze schoenen

Inderdaad, maar met Gemert en daarna UDI en Blauw Geel als eerstkomende opponenten is puntenwinst geen vanzelfsprekendheid, voor zover het dat al is. “Waar, maar Gemert ligt ons wel. Ik kan me de thuiswedstrijd van twee jaar geleden nog herinneren, toen zij op ’t nippertje de 2-2 nog maakten. Sowieso een aparte wedstrijd, want veel spelers van beide teams kennen elkaar vanuit het verleden bij onder meer Helmond Sport. En PP, ja. Ha ha. Heb gisteren nog met hem ge-appt. Patrick heeft speciaal voor deze wedstrijd roze voetbalschoenen aangeschaft. Een mooi mikpunt voor ons, ha. Zonder dollen, beide teams moeten het van voetballen hebben, dus het belooft sowieso een aantrekkelijke wedstrijd te worden. Waarin winst voor Nuenen zeer welkom is, ja. Ik geloof er echt in dat het ook kan.”

Ongeacht de uitslag, het duel met Gemert zal hoe dan ook de laatste bijdrage van Van de Gevel worden tot begin februari. Vanaf volgende week verblijft hij in het kader van zijn studie voor zeven weken in Indonesië. Deels dan toch. “Eerst vier weken vrijwilligerswerk en daarna drie weken vakantie eraan vastgeplakt.” Toe maar…. “Ik probeer mijn basisconditie daar een beetje op peil te houden. En bovendien, wat dat aangaat heb ik nooit problemen. Ik haak fysiek meestal snel aan”, verwacht Van de Gevel, die voor zijn doen opvallend vaak scoort dit seizoen. “Gemiddeld maak ik per seizoen een goaltje of tien, dus ik ben al aardig op weg. Reden? Geen aanwijsbare. Toevallig stond ik tegen Baronie in de spits, maar heb zoals gebruikelijk grotendeels als aanvallende middenvelder gespeeld.” Zoals gebruikelijk, dat is waar Nuenen naar terugverlangd. Het woord en vooral de daad is daarbij in eerste instantie aan de spelers…

Be Sociable, Share!