‘Spel ga ik missen, gedoe eromheen niet’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Twijfels hadden zich al meester gemaakt van Stephan Dekkers en toen was daar de druppel. Blauw Geel’38 legde twee nieuwe centrumverdedigers vast en dus hakte de 22-jarige Veghelaar de knoop maar door. Na de zomer gaat het krachtmens zich volledig toeleggen op zijn studie en in het verlengde mogelijkerwijs een stage in het buitenland. “Ik heb geen trek allerlei opofferingen te doen om vervolgens op de bank plaats te nemen.”

Maar is dat dan niet de weg van de minste weerstand? Of is het een puur pragmatisch besluit, een  gevalletje gezonde kansberekening? “Ik loop niet weg voor concurrentie. Rechtsback? Daar kan ik spelen, maar is niet mijn ding. Heb er dit seizoen meerdere keren gestaan, maar niet van harte. Puur voor de ploeg. Al bij al is mijn beslissing inderdaad vooral een kwestie van logisch nadenken. De club heeft besloten om Gerke van den Akker terug te halen. Volledig in de lijn van het beleid dat ze uitgestippeld hebben. Zo hoog mogelijk voetballen met zoveel mogelijk Veghelse jongens. De keus voor Gerke is in dat verband dus logisch. Met de talentvolle Desley Schilders erbij, betekent dit echter dat er dan drie rechtsbenige centrale verdedigers zouden zijn. Aangezien ik ons als min of meer gelijkwaardig inschat, is de kans niet ondenkbeeldig dat ik op de bank zou belanden. En daarvoor wil ik niet wekelijks een paar keer overkomen vanuit mijn studieplaats Tilburg. Dan gaat ook dat gereis naast mijn studie en alles wat daarbij komt kijken me geheid opbreken.”

Opportunistisch

De leiding van de Veghelse hoofdklasser betreurt het besluit van Dekkers die, behoudens twee jaar in de jeugdopleiding van toen nog TOP Oss, als een echte clubspeler beschouwd mag worden. “Ze balen hier erg van, werd me duidelijk. Maar ze begrijpen de beslissing wel. Zoals ik die andersom ook kan plaatsen. Hoewel ik het er niet mee eens ben. Al is het wel zo dat de club mijn keuze onbedoeld makkelijker heeft gemaakt. Ja, ik ga het spel op zich missen, dat lijdt geen twijfel. Maar het opportunistische gedoe eromheen absoluut niet. Voorbeeld? Dat als je met 1-0 wint je een held bent en als je met 1-0 verliest je er volgens velen ineens niets meer van kan. Bizar en heel erg kort de bocht.”

Van dat eendimensionale denken is hij binnenkort verlost. Maar eerst een waardige afsluiting, toch? “Zeker. Tuurlijk gaan wij het redden met Blauw Geel. Ondanks de drie tegengoals zondag tegen Brabantia merk je aan alles dat we het goede gevoel te pakken hebben”, verzekert de – ook aanvallend – kopsterke verdediger. “Heb er tot nu toe zes gemaakt. Maar dat hadden er gezien de kansen die ik had eigenlijk op zijn minst tien moeten zijn.” Voordeel bij het nadeel van Dekkers’ vertrek: aan scorend vermogen heeft Blauw Geel geen gebrek…

Be Sociable, Share!