Solmaz kiest andere weg

foto Jan in 't Groen

De wegen van DESK en Imdat Solmaz gaan scheiden. De kleine spelbepaler wilde zelf door bij de hoofdklasser, maar wel onder bepaalde voorwaarden. “DESK wil straks drie keer gaan trainen en dat is voor mij niet altijd te realiseren in verband met mijn werk. Daarnaast drong ik aan op gerichte aanvulling van de selectie. Ik denk namelijk dat DESK volgend seizoen problemen gaat krijgen als er niet een aantal ‘echte’ versterkingen bij komt.”

Solmaz is stellig in zijn bewering. “Ga maar na, volgend seizoen komen Baronie en waarschijnlijk Gemert erbij en de eersteklassers die promoveren beschikken ook over heel behoorlijk materiaal. En de krachtsverschillen zijn nu al zo klein!” Ad van Seeters betreurt het vertrek van Solmaz. “Maar als we bepaalde afspraken maken, gelden die voor iedereen. Ik denk dat de clubs die genoegen nemen met twee keer trainen per week in de rij zullen staan voor Imdat.” Vooralsnog hebben zich twee eersteklassers concreet gemeld voor de 33-jarige Tilburger. “In principe hoef ik alleen maar ‘ja’ te zeggen. Daarnaast speelt ook een optie uit Zeeland. Klopt, dat is niet om de hoek. Maar ik ben wel zo iemand die na zijn jawoord honderd procent achter zijn beslissing staat. Ik wil de laatste jaren van mijn carrière graag met Taoufik Ameziane voetballen. Die ken ik nog van vroeger uit mijn Willem II-tijd. Wij begrijpen elkaar op het veld. Hij als controleur en ik daar voor. Ik heb Taoufik ook voorgedragen bij DESK. Vergeefs.”

Solmaz is van plan nog drie jaar op niveau te blijven voetballen. “Ik ben nog hartstikke fit en het spelletje is een deel van mijn leven geworden. Ik zal daarom op termijn vrijwel zeker in de voetballerij betrokken blijven. Als scout bijvoorbeeld, of als trainer. Het lijkt mij leuk en bovendien nuttig om jonge voetballers op technisch gebied beter te maken.” Maar eerst dus die nieuwe en naar eigen zeggen laatste uitdaging voor de voormalig speler van onder meer Baronie en Kozakken Boys.

Be Sociable, Share!