Sneu

Sprankelend was de topper tussen Nuenen en Gemert zelden. Wel spannend, met een apotheose waar alles wat Gemert was op hoopte maar eigenlijk geen rekening meer mee hield. “Dit hadden we natuurlijk nooit meer uit handen mogen geven”, zei Tom Jacobs bij wijze van understatement. Met 2-1 voor tegen de nog ongeslagen koploper én met een man meer: veel beter kan je het niet krijgen.

“Ik vond Gemert niet imponerend. Maar misschien zei dat ook iets over ons. Vooraf had ik getekend voor 2-2, nu voelt dit gelijk spel als een nederlaag”, sprak de maker van de mooi uitgespeelde 1-0. Balletje in de loop van Mark Werts, goede eerste aanname en daardoor de tijd voor een rustige afwerking. De voorsprong van Nuenen was verdiend. De thuisclub zat er kort op en creëerde een paar kansjes.

Meer dan na rust en met name de verspilling van een aantal mogelijkheden op een kans stipte coach Pierre van den Eeden aan als enige verwijt dat hij zijn ploeg mocht maken. “Na die rode kaart hadden we de score moeten uitbouwen. Uit dat soort situaties herken je de onervarenheid nog. Voor de rest niets dan lof voor mijn ploeg. We wisten dat via hun backplaatsen winst te halen was voor ons. Vandaar die lengte is ons spel. Nu is het even sneu, maar ach, dadelijk drinken we een pilsje en dat ebt dat gevoel weer weg. Vorig week bij Venray maakten we in blessuretijd gelijk, nu krijgen we in de extra tijd een goal om de oren. Zo is voetbal, zo is het leven.”

Stappen

Nestor Jacobs wekte ook de indruk relatief snel over de teleurstelling heen te zijn. “Wij komen net kijken op dit niveau en als je ziet wat wij neerzetten, kun je daar alleen maar tevreden over zijn. En het beste van Nuenen hebben we nog steeds niet laten zien, hoor. Ja, als we deze groep bij elkaar kunnen houden, liggen op termijn mogelijkheden om stappen te maken. Een prachtige accommodatie, een perfecte organisatie, inderdaad topklassenwaardig. Hoewel ik niet weet of ik dat met mijn 30 jaar nog ga meemaken.”

Be Sociable, Share!