‘Slim uitgevoetbald’

Dat het spelletje voetbal niet alleen met de benen wordt gespeeld, werd weer eens aangetoond bij de confrontatie tussen Baronie en UNA/Brinvast. Evenwicht was na een uur (1-1) de tussentijdse conclusie, ook als de stand buiten beschouwing werd gelaten. “Tot dat moment kon het alle kanten op”, erkent Jeroen Stottelaar. Een momentje van kortsluiting tussen de oren van Tiago Faria da Silva met zijn tweede geel en dus rood tot gevolg deed de balans nadien in het voordeel van UNA uitslaan.

Ook Stottelaar moet het antwoord uiteraard schuldig blijven op de vraag hoe de topper in de Hoofdklasse B was afgelopen indien Tiago de kaken op elkaar had gehouden. “Wij hadden misschien iets meer spelaandeel, maar Baronie was zeker dreigend. Hoe dan ook, wij reageerden prima op de man meer situatie. Bleven gewoon vanuit onze posities spelen en lieten de bal snel rond gaan. UNA heeft het na de 1-2 van Jelle slim uitgevoetbald.”, vindt de middenvelder, die vanuit zijn perspectief eindelijk op zijn gewilde stek stond.

Doortrekken

“Met de punt naar achteren, beetje controlerend. Daar heb je veel balbezit en komt mijn passing er het best uit”, weet Stottelaar, die dat in Breda met daden staafde. “In het begin kwakkelde ik met mijn enkel en heb later ook een paar keer rechtsback gespeeld. Ik ga er vanuit dat ik nu bevestigd heb dat ik op de huidige positie het meest waardevol ben voor het team. Ja, ik denk dat we de juiste balans nu gevonden hebben. Onze winst was de derde in de competitie op rij. Een heel belangrijke ook. We staan er nu echt bij in de top. Natuurlijk hebben we de overwinning wel even gevierd, maar ook niet te overdreven. Op naar de volgende wedstrijd en de opwaartse lijn doortrekken.”

Be Sociable, Share!