Signalen

Zelf zou hij dat verband niet willen leggen. Hij denkt niet dat het één met het ander te maken heeft. Feit is echter dat UDI’19/Beter Bed uit de laatste vijf competitieduels maar drie punten peurde en dat topscorer Sam Wassenberg al drie duels op rij droog staat. “Het is wel frappant dat we na de periodewinst minder zijn gaan spelen. Wellicht toch een mentale kwestie.”

Zegt de man die na de zomer de kleuren van JVC Cuijk verdedigt. “Hans Kraay jr. heeft mij zelf niet zien spelen, maar de manier waarop hij mij als voetballer correct omschreef en de manier waarop hij wil gaan spelen, gaven mij de bevestiging dat dit hét moment voor een overstap was. Neem alleen al de wijze waarop Kraay het voetbal benadert. Hij verlangt het uiterste van een ieder. Dat spreekt me aan. Eerlijk gezegd heb ik dat de laatste jaren weleens gemist bij UDI. Af en toe ga ik tijdens een training zelf ook mee in een bepaalde vorm van verslapping. Soms erger ik me daaraan. Ook een signaal dat de tijd rijp is voor iets anders.”

De hereniging met de Udense jongens van JVC, het werken met Kraay en niet te vergeten het niveau: Wassenberg kijkt uit naar het avontuur. “We hebben het over de top van het amateurvoetbal. Ik ken Kraay verder niet beter dan de gemiddelde Nederlander hem waarschijnlijk kent, maar afgaande op ons onderhoud weet ik zeker dat hij er bovenop zit, zoals Johan van Bijsterveld destijds – toen ik als broekie bij de UDI-selectie kwam – ook geen tekenen van slapte accepteerde. Voetballers hebben die aanpak nodig, denk ik. Een hoog trainingsniveau maakt je beter.”

2alljobs

Wassenberg (24) vraagt om een genuanceerde optekening, want hij wil niemand bij UDI tegen het hoofd stoten. “Ooit zal ik er ook terugkeren, het blijft mijn club. Momenteel zitten we even in een dip, maar zo’n periode heeft elke ploeg. Alcides stond op een gegeven moment acht punten achter op ons en nu staan zij er vier voor. Het is wel zaak dat we vanaf zondag (Longa uit) weer punten gaan pakken”, aldus de Udenaar, die als parttimer in dienst is getreden bij het bedrijf (2alljobs) van zijn stiefvader. “Verkoop en PR. Goed te combineren met het voetbal. Zeker straks. Niets te klagen wat dat aangaat.”

Be Sociable, Share!