Schrik(kel)dag

Na zijn komst, eind januari, werkte Deurne onder zijn leiding twee ‘aardige’ competitiewedstrijden af, vindt hij. Maar wat de interim-coach Roland Vroomans op die 29e februari in Erp onder ogen kreeg, bracht een soort van schrikreactie teweeg. “Veel balverlies en vervolgens ook niet goed anticiperen. En dan te bedenken dat we ons bij winst vermoedelijk hadden gekwalificeerd voor de Amstel Cup.”

Bestuurders van Deurne hadden Vroomans namelijk ingefluisterd dat het bereiken van de kwartfinale voldoende zou zijn om deelname aan de beker van de grote jongens af te dwingen. Er daarbij vanuit gaande dat opponent Gemert kampioen wordt in de Hoofdklasse. “De spelers waren hiervan op de hoogte en dan is het bijzonder spijtig dat we die klus tegen een derdeklasser niet afmaakten. Bij 1-3 lieten we na de vierde te maken. In plaats daarvan viel aansluitend de 2-3.” En de 3-3, waarna Erp de noodzakelijke penalty’s beter nam.

“Tegen Nuenen en met name EHC heb ik veel goeie dingen gezien. Het kan dus wel. Onderschatting? Tja, zeg het maar. Het doel was duidelijk. Maar goed, donderdagavond  hersteltraining, een korte evaluatie en dan gaat dat boek dicht. We moeten verder. Extra prikkelen zal met het oog op DESK zondag niet nodig zijn. Ze hebben zichzelf nu iets te bewijzen”, aldus Vroomans, die volgens afspraak tot 1 april de training en coaching van de hoofdklasser op zich zal nemen.

Aansluiting

“Wat er daarna gebeurt, daarvan is mij niets bekend. Per die datum treed ik in ieder geval in dienst als technisch manager van De Graafschap. Tot die tijd mik ik met Deurne op tenminste twee overwinningen, zodat we aansluiting houden met de middengroep. Naar beneden kijken doe ik niet. Met een beetje pech kan het zijn dat Deurne wellicht in die nacompetitie om behoud terecht komt. Maar op basis van wat ik van ze gezien heb, acht ik deze groep in staat om een sprongetje te maken op de ranglijst. Kijk maar eens waar De Valk vandaan is gekomen.”

Veel zekerheden zijn er niet, vooral niet in de voetballerij. Maar het zou zomaar kunnen dat Vroomans (44) – met het diploma Coach Betaald Voetbal op zak – in Deurne aan zijn laatste weken als veldtrainer bezig is. “Destijds bij de jeugd van PSV had ik een combifunctie. In de praktijk is toen en ook nadien gebleken dat ik aanleg heb op het gebied van management. Ook in Rusland heb ik me op dat vlak verder ontwikkeld”, refereert de Eindhovenaar aan zijn periode als leidinggevende aan een voetbalschool in de streek Samara. “Ja, momenteel ben ik al gemiddeld één à twee dagen per week in de weer voor De Graafschap. Er is genoeg werk te doen.” Ook daar.

Be Sociable, Share!