Schiettent

foto Gerald van Zanten

“Gelukkig is het hierbij gebleven.” Typerender kon Davy Voogt niet weergegeven hoe de verhoudingen lagen in het beslissende duel om het klassenperiodekampioenschap tussen Blauw Geel’38/OW en Nuenen, dat finishte op 6-1. Game, set and match! De doelman van Nuenen zelf was verantwoordelijk voor de 2-0 net na rust en waande zich nadien in een schiettent.

“Ja, het pijpje was leeg. In de eerste helft deden we het nog redelijk en kregen ook een paar kansen. Die 2-0 was dodelijk, die bal had ik inderdaad wel mogen pakken. Ik zag dat schot laat en kreeg er mijn handen niet voldoende achter. Daarna leverde zowat elke aanval van Blauw Geel gevaar of een goal op. We deden toen dingen die we normaal niet doen. Weet je, het is een lang seizoen geweest en ondanks dit pak slaag mogen we trots zijn op wat we gepresteerd hebben”, stelde Voogt terecht vast.

Het pleitte voor hem dat hij zelf niet begon over het aantal spelers waarover Nuenen niet kon beschikken. Ruud Jansen, Noel Jansen en Tommy Jacobs bijvoorbeeld. “Dan mis je ervaring en vastigheid. Hoe erg de jeugdige vervangers hun best ook deden. Het is nu tijd voor rust. Ik merk het ook aan mezelf. Een fulltime baan en die trainingen per week plus een wedstrijd begon er op het laatst in te hakken.”

Mennekes

Van die vermoeidheidsverschijnselen heeft Blauw Geel geen last. Coach Francois Gesthuizen wees een tijdje geleden al op de fitheid van zijn selectie en dat is geen toeval. Winnaars hebben sowieso minder klachten en daarnaast is Blauw Geel vooral een voetballende ploeg. Het is een genot om die kleine mennekes op het middenveld te zien dartelen. Zoals Mustafa Güler. Drie turven hoog, maar spelend met lef en bravoure. Net als Murat Korkmaz, die het doelpunt van het weekend scoorde door Voogt te verrassen met een boogschot van zeker een metertje of veertig.

“Het gaat goed. Het gaat zelfs heel goed”, zei Güler met een ondeugende glimlach. “Deze trainer houdt van het pure voetbal en dat past precies in mijn straatje, in ons straatje. En nu? Die finale proberen te halen! We gaan niet voor niets dat hele stuk naar Groningen”, refereerde de ex-speler van FC Den Bosch aan donderdag als de eerste ontmoeting met Be Quick wacht. “We willen hoe dan ook goed afsluiten. Voor de spelers die afscheid nemen en natuurlijk ook om die winnende reeks vast te houden.” Vooralsnog is Blauw Geel pas even ver als een jaar geleden, toen FC Hilversum in de halve eindstrijd te sterk bleek. Maar dit Blauw Geel is niet het Blauw Geel van twaalf maanden geleden…

foto Gerald van Zanten

Be Sociable, Share!