‘Scepsis prikkelt mij’

Ervaren mannen in de as moeten straks de drijvende krachten worden in het proces DESK het verloren terrein te helpen herwinnen. De komst van een ervaren centrale verdediger is inmiddels ook in kannen en kruiken. Van OJC Rosmalen maakt Farley Kromodikoro (30) de overstap naar Kaatsheuvel. Eerder bereikte DESK overeenstemming met de dertigers Imdat Solmaz en Arie Eikelenboom. “Leeftijd is een getal. Ik ben fit en gemotiveerd, daar gaat het volgens mij om.”

In zes jaar tijd sprak manager sportfondsbedrijf Eikelenboom (33, foto) Ad van Seeters hooguit een paar keer. Maar de band die coach en speler hebben lijkt onlosmakelijk. Van Seeters nam de jonge en talentvolle Eikelenboom ooit vanuit Geertruidenberg mee naar SC Gastel en nadien naar Baronie. Daar waar Eikelenboom als ventje van amper twintig kampioenschappen op het hoogste amateurniveau meemaakte. “Een prachtige tijd, maar op een gegeven moment moest ik ook aan mijn maatschappelijke carrière denken en besloot lager te gaan voetballen. Bij mijn oude club Right Oh was dat geen succes, bij Oosterhout wel. In verhouding dan, want ik mijn achterhoofd heb ik altijd een snood plan verborgen gehouden. Ik wilde nog graag één keer knallen. Heel speciaal dat dit dan uitgerekend bij het DESK van Ad van Seeters gaat gebeuren.”

Oosterhout

Want over een goede afloop twijfelt Eikelenboom geen moment. “Dat ik nu hoor en lees hoe men denkt over het aantrekken van een 33-jarige voetballer bij een ploeg die ambities heeft richting top amateurvoetbal, tja, het zal wel. Die scepsis prikkelt mij alleen maar. Ik weet wat ik kan. Voetbaltechnisch, maar zeker ook in de ondersteunende zin. Ik kan jonge jongens wegwijs maken in het veld, ze aansturen, noem maar op. Klopt, ik sta nu op 22 doelpunten bij Oosterhout. Dat is best veel en dat zegt ook iets over het niveau van de derde klasse. Voor een goaltje of vijftien per seizoen ben ik gemiddeld echter altijd wel goed. Her en der viel mijn naam de laatste tijd, maar toen DESK zich meldde was het voor mij snel klaar. Dit is de kans waarop ik stiekem hoopte.”

Kromodikoro

Voor Kromodikoro was belangstelling van zowel zaterdag- als zondagclubs. “Het was geen makkelijke keus. Maar het feit dat DESK snel wil terugkeren naar de Hoofdklasse – degradatie is nu onafwendbaar – en de prettige bijkomstigheid dat mijn ouders vijf minuten van sportpark Eikendijk wonen, hebben voor mij de doorslag gegeven. Er wordt veel van mij verwacht en dat vind ik alleen maar mooi. DESK lijkt me in alle opzichten een prima omgeving om voor mezelf met een schone lei aan een nieuw voetbalavontuur te beginnen.”

 

Be Sociable, Share!