Sam’s keuze

foto Robert Janzen

In die knotsgekke Hoofdklasse B weet je het nooit helemaal zeker, maar het lijkt erop dat UDI’19 precies op tijd – in een periode waarin de prijzen verdeeld worden – de juiste cadans te pakken heeft. Het verhaal van die kip en het ei zal altijd blijven, maar duidelijk is dat Sam Wassenberg met acht doelpunten in zes duels een wezenlijk aandeel heeft in de flow waarin de Udenaren terecht zijn gekomen.

“Het loopt lekker de laatste weken. In de eerste helft van de competitie zochten we vaak te moeilijke oplossingen en kwamen daardoor niet genoeg voor de goal.  Nu houden we het simpeler, waardoor we veel meer kansen creëren. Uiteindelijk vallen de doelpunten dan als het ware vanzelf.” Door de geringe onderlinge verschillen lonkt de nacompetitie voor UDI en daarmee de Topklasse. En dat is meteen het doel van Wassenberg. “Vorig jaar kon ik al een contract tekenen bij een Topklassenclub, maar ik wilde eerst mijn CIOS-studie  afmaken. Bovendien liep mijn contract nog een jaar door en dat wilde ik respecteren. Nu liggen de kaarten echter anders.”

Momenteel probeert de technische leiding van UDI de selectie voor het komende seizoen rond te krijgen. Ook Wassenberg is gevraagd om binnen een week uitsluitsel te geven. “Ik begrijp dat de technische staf zekerheid wil. Het wordt kiezen voor de club waar ik al mijn hele leven met plezier voetbal en wellicht met beperkte middelen een gooi naar de Topklasse zou kunnen doen, of in de zomer de overstap maken naar het hoogste amateurniveau en kijken waar mijn top ligt. Ik ben er gewoon nog niet uit en dat heb ik UDI ook laten weten. Voor mij telt nu dat we de komende wedstrijden de volle buit binnenhalen. Ik zal er alles aan doen om mijn waarde voor het team te blijven bewijzen. Te beginnen zondag bij Schijndel.”

 

 

Be Sociable, Share!